AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin haftalardır kesin olarak belirlenen Ak Parti Araklı Belediyesi adaylığı son anda arayan giren hatırı yüksek kişilerin baskısı ile geri çekildi. Çebi’nin yerine İstanbul’dan Dr.Hüseyin Avni Çebi aday gösterildi. Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin son anda adaylıktan çekilmesi Trabzon’da şaşkınlıkla karşılandı. Ortahisar İlçe Başkanı Çebi’nin görevinden istifa etmeyi düşündüğü gelen bilgiler arasında. 

Başkan Kaya, bedensel engelli Çelik’e verdiği sözü tuttu Başkan Kaya, bedensel engelli Çelik’e verdiği sözü tuttu


AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’ye kendi talebi olmadan AK Parti Milletvekilleri ve teşkilatın Araklı’yı önerdiği, Çebi’nin de çeşitli istişarelerden sonra kendi ilçesi Araklı’dan aday olabileceğini kabul etmişti.Edinilen bilgilere göre gerek teşkilat, gerekse Milletvekilleri nezdinde verilen karar genel merkeze iletildi. Üzerinde ittifak sağlanan ender ilçelerden biri olan Araklı için herkes Selahaddin Çebi ismini beklerken, bir anda uzun yıllardır Trabzon’da olmadığı bilinen Dr.Hüseyin Avni Çebi aday ilan edildi.


Milli görüş geleneğinden gelen Çebi’nin adaylığı Araklı’da akametle sonuçlanırken, liberal çizgide bir adayın gösterilmesi Araklı’nın muhafazakar kimliğiyle de örtüşmediği belirtildi. Gençlik yıllarından itibaren bir mücadelenin içinden gelen ve davanın kahrını çeken Selahaddin Çebi’nin önce Araklı’da ittifakla aday olarak ilan edilip ardından tasfiye edilmesi tam bir hayal kırıklığı yarattı. Araklı’da şimdi AK Parti ve Yeniden Refah Partisinin çekişmesi bekleniyor. Gözler Trabzon’un en muhafazakar iki ilçesinden biri olan Araklı’daki sonucu merak ediyor.

Editör: Haber Merkezi