Siz yeter ki üretin biz satışını yaparız
Haber; Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu beraberindeki AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezini ziyaret ederek kursiyerle sohbet etti.

Ziyaretlerinde Genel Başkan Yardımcısı Kaya’yı sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında bilgilendiren Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel sanatlarla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını kaydederken bu alandaki çalışmalara bundan sonrada ivedilikle devam edeceklerini söyledi.

Kursiyerlerle olan sohbetlerinde, “Sizler yeter ki üretin, ürettiğiniz bu ürünlerin teşhir edilmesi ve satılması içinde gerekli çalışmaları yapacağız” Gümrükçüoğlu, “Kadınlarımızın burada ürettikleri ürünlerin hem teşhir edilmesinde hem de satışının yapılması hususunda çalışmalarımız olacak. Bunun altyapısını hazırlıyoruz. Bu sayede kadınlarımız gelir elde edecektir. Bugün burada yöresel el sanatları kursları düzenlemekteyiz, kentsel dönüşüm öncesinde buranın vaziyeti hatırımızdadır. Ayasofya Camisi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm sonrasında şuan kurs merkezi olarak kullandığımız bu binaları Belediye olarak TOKİ’den satın aldık ve Trabzon’umuzun hizmetine sunduk” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya ise bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla gecekondu alanındaki tarihin ortaya çıkarıldığını ve bölgede böylesi sosyal çalışmalara imza atıldığını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek Başkan Gümrükçüoğlu kutladı.