• DOLAR 32,45 %-0.15
  • EURO 34,83 %-0.66
  • ALTIN 2.439,70 %0.14
  • BİST100 9.916 %2.05
  • BITCOIN 62.512 %-2.32
  • ETHERIUM 3.125 %-0.34
13°

Şener Kardeşlerden 'Anadolu'ya Bilim Göçü '' YGA'' Tonya'dan Başladı

Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com Young Guru Academy (YGA)’nin bilimi sevdirmeyi amaçlayan projesi bu yıl ilk kez pilot şehir olarak seçilen Trabzon’da, Trabzon Valiliği, Dr. M. Sani Şener, TAV Havalimanları ve Sera Group’un destekleri ile 25 Ekim’de başladı. Proje ile ilgili ilk toplantı Tonya'da yapıldı.

Yayınlanma
977 Gösterim
Şener Kardeşlerden 'Anadolu'ya Bilim Göçü '' YGA'' Tonya'dan Başladı 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Young Guru Academy (YGA)’nin bilimi sevdirmeyi amaçlayan projesi bu yıl ilk kez pilot şehir olarak seçilen Trabzon’da, Trabzon Valiliği, Dr. M. Sani Şener, TAV Havalimanları ve Sera Group’un destekleri ile 25 Ekim’de başladı. Proje ile ilgili ilk toplantı Tonya'da yapıldı.
Projeyle ilgili konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Dünyanın her bir köşesinde varız. Ama bütün oralarda kazandıklarımızı bizim en önemli unsurumuz sosyal projelere vakit ve nakit ayırmamızdan geçiyor. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.

Tonya ilçesinde Bilimi Sevdirme Projesi kapsamında konferans düzenlendi.  Tonya Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Young Guru Academy (YGA) Kurucusu Sinan Yaman, YGA Başkan Asude Altıntaş, YGS Başkan Yardımcısı Ömer Görgülü, Sadık Ünlü, YGA Anadolu’ya Bilim Göçü Proje Direktörü Cemil Cihan Özalevli ve Yazar-Psikolog YGA Hayal ortağı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu katıldı. Konferansa ayrıca Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, TAV Başkanı M. Sani Şener, YÖK Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de katıldı.

SÜREKLİ KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ GEREKMEKTEDİR

Törende bir konuşma yapan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise YGA’nın Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinin birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “YGA gerçekten ülkemizde en önemli ve en etkin sivil toplum örgütlerinden birisidir. Türkiye’nin en parlak üniversite mezunları ve öğrencilerinin gönüllü ve hiç para alamadan çalıştığı bir örgüttür YGA. Ben kendilerine çok destek oluyorum. Ben 60 yaşındayım, 53 yaşında dünyanın öbür ucundan eğitim aldım. Çünkü biz 18-20 yaş arasında aldığımız diplomalar da okulumuzun adı bizim 50 yıllık iş ve çalışma hayatımıza yetmez. Sürekli kendimizi yenilememiz gerekmektedir. Benim iş arkadaşlarıma söylediğim bir laf vardır: ‘Diplomalarınızın geçerlilik süresi vardır, kredi kartı gibi dört yıl. Eğer kendinizi yenileyemezseniz diplomalarınız geçersiz olur’ Her dört yılda bir yeni şeyler yapmanız gerekir”

BU PROJE TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAKTIR

Projenin ileride önemli ödüllere layık olacağını ve çalışmaların Türkiye geneline yayılacağını ifade eden Sani Şener “Bizim TAV olarak bünyemizde 54 bin kişi çalışıyor. Bu çalışanların içinde 4 bini Trabzonlu. Bu bize çok önem verdiğimizi gösteriyor. Biz özümüzü hiçbir zaman terk etmedik. Benim oğlum Tonya’ya ilk defa geliyor.  Ama iki ay önce doğan kızının adını Tonya olarak koydu. Amerikan hastanesinde doğum oldu, iki hemşire koştu geldi, ‘Niye Tonya koydunuz?’ dediler. Ben de ‘niye soruyorsunuz?’ dedim. Hemşirelerden ‘Biz de Tonyalıyız da’ yanıtını aldım. Yani insanlara ata topraklarını anlatmak ve hatırlatmak gerekiyor. Bizim şirketimizin yaptığı kârları eğer biz böyle sosyal paydalarla taçlandırabilirsek bir anlamı var. Yoksa kâr edip sadece ailenin içinde kalıyorsa hiçbir anlamı yok. Onun için dünyanın her bir köşesinde varız. Ama bütün oralarda kazandıklarımızı bizim en önemli unsurumuz sosyal projelere vakit ve nakit ayırmamızdan geçiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Ben Tonya’daki bu eğitim seferberliğiyle gurur duyuyorum. Biz de buna ufacık da olsa bir katkıda bulunmak istedik. En büyük gurur Anadolu’ya bilim göçü projesinin Tonya’dan başlanması. Bu proje tüm Türkiye’ye yayılacaktır. Bu proje çok önemli ödüller alacaktır.” diyerek konuşmasını tamamladı.

BU TOPRAKLARDAN TRABZONSPOR’U ŞAMPİYON YAPMIŞ BAŞKAN ÇIKMIŞTIR

Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı konuşmada, “Trabzon’un en güzel şehirlerinden birisi. İyi ki varsınız. Şener ailesinin eğitime çok önemli katkıları olmuştur. Trabzon’u Tonyamızı yaptıkları işlerle çok başarılı bir şekilde temsil ediyorlar. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız için bilgiye ulaşmamız gerekiyor. Eski köye yeni adet getiren bu programı çok önemsiyoruz. İnşallah bilimi yakaladığımız zaman yeni neslimizi çok daha farklı noktalara taşıyabiliriz. Tonya’dan çok önemli insanlar yetişti. Ben burada ilkokulu okudum. Sonrasında öğretmen olmadığı için Trabzon’da yatılı okumak zorunda kaldım. Buralardan milletvekili, bakan çıkmıştır. Bu topraklardan Trabzonspor’u şampiyon yapmış başkan çıkmıştır. Bu topraklardan dünyanın en büyük havalimanlarını yapan Türk bayrağını en iyi şekilde dünyanın her yerinde dalgalandıran Sani Şener çıkmıştır. Çok çalışmalıyız. Hedefimiz herkesten daha çalışkan olmak olmalı. Bu sert coğrafyanın çok daha başarılı insanlar yetiştireceğine inanıyorum. Bize hangi görev düşüyorsa bunu bir görev olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.



YGA Hakkında…

2000 yılında Türkiye’de kurulan sivil toplum kuruluşu YGA, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmayı hayal ediyor. Her yıl 50 bin üniversite öğrencisinin başvurduğu programda, 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 öğrenci YGA’ya dahil oluyor. Program boyunca üst düzey yönetici, akademisyen ve bilim insanlarından oluşan, aralarında, Prof. Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer gibi isimlerin yer aldığı YGA Hayal Ortaklarından 1000 saatin üzerinde eğitim alıyor. YGA’lılar daha iyi bir dünya için görme engelliler, yetimler, yenilenebilir enerji konularında birlikte hayal kuruyor, birlikte proje üretiyor, birlikte ilklere imza atıyorlar.

Duke ve Berkeley MBA (Master of Business Administration), işadamı ve iş kadınlarına yönelik olarak geliştirilmiş lisansüstü bir yeterlik derecesi) Öğrencileri bu projede gönüllü çalışmak üzere Türkiye’ye gelecek.

YGA başvuruları 29 Ekim’e kadar devam ediyor, lise ve üniversite öğrencileri için başvuru adresi: www.yga.org.tr

TRABZON MİLLETVEKİLİ AV.SALİH CORA 

Çocuklara bilimi sevdirmek için yola çıkan YGA (Yüreğinden Güç Alanlar) Anadolu'ya Beyin Göçü projesini Trabzon 'un Tonya ilçesinden başlattılar.Bu kapsamda çocuklara bilimin kolay eğlenceli olduğu göstererek keşfetmeyi öğretecekler.Bilgi en büyük yitiğimizdir. Gençlerimizin geleceği ülkemizin İstikbali milletimizin birlik ve beraberliği için çağın bilgisine ulaşılmalıdır.Bu amaçla geleceğin güçlü nesilleri ve bilim adamlarını yetiştirmek için hazırlanan projenin bir ayağının da Trabzon'da başlamasına sebep olan Sayın Sani ŞENER beye, eğitime destekleri ile gençlerimizin geleceğine yön veren ŞENER ailesine , bu güzide ailenin değerli mensupları Sayın Sezer Komsuoğlu 'na , Ozan ve Damla ŞENER ile kardeşleri sayın Sadri Şener beye, konferansa katılan Sayın Doğan CÜCELOĞLU na teşekkür ederiz.

Yorumlar