Ortahisar kurslarına rekor başvuru

Ortahisar Belediyesi'nin 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde açtığı kurslara rekor düzeyde başvuru yapıldı.  Kültür-sanat, meslek edindirme, dil ve üniversiteye hazırlık gibi dört farklı alanda açılan kurslara 1419 kursiyer kayıt yaptırdı.  Ev hanımları, okul öğrencileri ile gençlerin yoğun olarak kayıt yaptırdığı kurslar kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlıyor. 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin kalifiye elemanlar olarak iş hayatına atıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızın, toplumumuza ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmesini oldukça önemsiyoruz. Çünkü önemli ölçüde ülkemizde kalifiye ve ara eleman ihtiyacının olduğunu görüyoruz. Açtığımız kurslar tam da bu ihtiyacı karşılamaya dönük kurslardır. Kurslarımıza katılan kursiyerler eğitimini aldıkları alanlarla ilgili her türlü teknik bilgi ve beceriyi öğreniyor. Daha doğrusu işin inceliklerini öğrenerek sertifika almaya hak kazanıyorlar ve iş hayatına atılıyorlar. Açmış olduğumuz kurslar eğitime destek faaliyetlerimizin  bir parçasıdır. Üniversiteye Hazırlık, KPSS Hazırlık, Meslek Edindirme, ve Kültür Sanat Kursları olmak üzere dört ana kulvarda kurslar düzenledik. Son zamanlarda ilimizde turizm potansiyelinin öne çıkmasından dolayı daha çok ihtiyaç duyulan dil kurslarımızın önemli işlevi olduğunu düşünüyorum." dedi.
"20 FARKLI ALANDA KURS AÇILDI"  
Kültür ve sanat kurslarında yöresel sanatların ve el becerilerinin öğretildiğini belirten Başkan Genç, "Trabzon'umuza özgü geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması bizler için önemli bir görevdir. Kültür ve sanatla anılan bir şehir olmak istiyorsak bu alanda eğitim veren nitelikli kurumlara ihtiyacımız var. Belediye olarak bu konuda kurslarımızla önemli bir eksikliği gideriyoruz. Her biri alanlarında uzman hocalarımızla birlikte çok kaliteli bir eğitim veriyoruz. Şehrimize yeni bir katma değer üretmek herhalde hepimizin sorumluluğu olsa gerek. Ortahisar Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde bizde buna katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla; İngilizce, Arapça, diksiyon, photosop, autocad, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, keman, gitar, bağlama, resim, ahşap boyama, gümüş işleme, kazaziye, takı, drama ve piyano kursu gibi 20 farklı alanda kurslar açtık." diye konuştu   

.