Ortahisar Belediye Binası Oy Birliği ile Onaylandı 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  


 Ortahisar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantılarına bugünde 3 madde ile devam etti. Ortahisar Belediye Meclisine Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Amcasının Cenazesin ekatılmak için İstanbul'a gitmesinden dolayı Meclis Başkan Vekili Nusret Onur, başkanlığında toplanan Belediye meclisinde İmar Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. İlk madde ise yeni yapılacak olan Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık Hizmet Binasının projesinin onaylanması oldu.  Mecliste daha önce Kentsel Tasarımı, İmar Tadilatları onaylanan projeye son nokta koyuldu ve mecliste oy birliği ile kabul edildi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ UFUK HOŞ 
Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren İmar Komisyonu üyesi Ufuk Hoş, “Trabzon hizmet binası ve kaymakamlık binası ile ilgili bugüne kadar gelen süreci özellikle okumak istedim. Meclisimiz önemli katkılarda bulundu. Burada binaların kullanıcısı ve ilk meclisi olan bu meclis tarafından onaylanmasıdır. Kentsel tasarımı, imar tadilatlarını onaylandı, kurulda onayladı ve son nokta Ortahisar Belediye meclisini de bu projeyi onaylamasıdır. Meclisin onaylamasını özellikle istedik” ifadelerini kullandı.  Yapılacak projenin içeriği ile ilgili meclisi bilgilendiren Hoş, hangi katta ne olacağı, binanın kaç metre kare olacağına kadar meclis üyelerine görseller üzerinde bilgi verdi.

CHP GRUP BAŞKANI TURGAY ŞAHİN 

 Konuyla ilgili, “3 Tescilli binadan bahsedildi. O binalar ortadan kaldırıldı mı? Yoksa taşındı mı?” diye soran CHP’li üye Turgay Şahin’e Hoş, “Ortadan kaldırdığımız hiç bina yok. Olmayan 2 tane binayı yapalım dedik. Yok ettiğimiz hiçbir bina yok. Olmayan yerine yapmayı taaddüt ettiğimiz 2 tane tarihi binamız var” dedi.  BÜYÜK DEĞİL Mİ? Şahin, “İdari binanın projesi geldi. Bu idari binanın yapım esnasında meclis görüşü alınsaydı. Endişem derken şikayet şu.. Ortahisar Belediyesinin zaten Lojistik Birimleri, Makine İkmal, ambarlar,  Deliklitaş’ta. Burası idari bina. Bu kadar büyük olması gerekmez bence. Daha derli toplu daha küçük bir bina olabilirdi. Ortahisar Kaymakamlığı da yine öyle bina. Bunlar Büyükşehir Binası değil. Kampüs içinde düşünülseydi mimari yönden doğruydu. Ortahisar Belediyesinin 4-5 müdürlüğü dışarda. Burası için büyük tutulmamış mı? Bizden geçmiş tabi ki ona bir şey diyeceğimiz yok. Proje yapılması aşamasında bilgisine sunulsaydı. Büyük külfet büyük maliyet. 25-30 milyonu geçecek. Hayırlı olsun…” diye sordu.

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ UFUK HOŞ  

“Bu alanda 4 kat inşaat ruhsatı var. Biz zemin artı 2 kat verdik. Biz atıl alanları yerleştirelim dedik. Bizle aynı muadilde olan belediyelerin bütün projelerini inceledi arkadaşlar. Mümkün mertebe sürdürülebilir, kullanımı kolay olacak, vatandaşın iletişim kurabileceği planlama yoluna gittik. Metre kareleri minimum ve maksimum ölçüde değil de optimum ölçekte en iyi nasıl kullanılıra gittik. 1 yıllık planlama süreci geçti. Çalışan personel bulunduğu mekanda ne kadar rahat durursa o kadar hizmet edebilir dedik. Çok daracık mekanlar yerine, kullanılabilir mekanları tercih etti” diye konuştu.

MHP GRUBU ADINA SÖZ ALAN DAVUT ÇAKIROĞLU 
 MHPli üye Davut Çakıroğlu ise otoparkla ilgili, “4 bin 600 metre kare otopark, 200-220 gibi araçlık. Bir bodrum kaldırıldı bana göre otopark oluyor. Altta ki sudan dolayı maliyetleri arttıracağından dolayı söylendi. Ben naçizane teklifim şudur. Binanı yapımı tamamlandıktan sonra maliyet oluşturacak mimariye sahip. Temelden gelen suyun bertaraf edilmesi için harcanacak olan suyun maliyet olarak görülürken, diğer taraftan bu kadar yüksek maliyetle cephe bana göre bir biriyle tezat oluşturuluyor. Yanlışlık var demiyorum tezat oluşturuyor…” eleştirilerde bulundu.  Bunun üzerine Hoş, “Toplamda 9 bin metre karelik otopark alanımız var. Biz daha fazla olmasını istedik. 300 ile 400 arasında olacak. Bodrum katı iptal etme sebebimiz topal bina oluşturmamamız dı. Kaymakamlık binası inemedi o bölge kaya üzerinde. Getireceği fayda ile vereceği sıkıntıyı düşündük. Maliyet açısından ise prestif binası. Ortahisar İlçesinin, Trabzon Kentinin merkezinin binası… Prestij binası. Çok pahalı istemedik ama çok avam olsun istemedik.” Dedi.