İspanyol Ateşe'si Maçka Belediye Başkanını Ziyaret etti 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 İspanyol Ateşe'si María Victoria Azpiazu del Campo, Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan'ı Makamında ziyaret etti. Ateşe Del Campı ve Belediye Başkanı Koçhan arasında yapılan protokol ile Atasu'da bulunan 2003 Yılında Sisden Dağa Çarparak Ölen 62 Yolcu ve 12 Mürettebat İçin Yapılan İspanyol anıtının restorasyon işlemi gerçekleştirilecek. Ateşe Del Campı katkılarından ötürü Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a teşekkür etti.

MAÇKA'DA 2003 YILINDA DÜŞEN İSPANYOL UÇAĞININ 74 YOLCUSU İÇİN YAPILAN ANITIN YENİDEN ONARIMI YAPILACAK 

Yıl 2003 Hatırlayalım 
Trabzon'un Maçka ilçesi yakınlarında, İspanyol askerlerini taşıyan Ukrayna Havayolları'na ait uçak düştü. Kazada 74 kişi hayatını kaybetti.Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Kırgızistan'ın Bişkek kentinden, İspanya'nın Zaragoza şehrine gitmek üzere havalanan Ukrayna'ya ait YK-42 tipi uçak, Trabzon'da yakıt ikmali yapmak için alçalırken, saat 04.45'te, Esenboğa FIC (Flight Information Center) radarından kayboldu. Yakıt ikmali için iki kez alçaldığı öğrenilen uçak, pisti göremediği için üçüncü denemeyi yapmak istedi ancak başarılı olamadı.

"UÇAK DÜŞERKEN YANIYORDU"  
 Görgü tanığı Adil Yılmaz, Ergin Köyü'nde, saat 04.30 civarında sabah namazı için camiye giderken bir ses duyduğunu, bu sesin ilk etapta bir helikoptere ait olduğunu düşündüğünü belirtti.     Söz konusu saatlerde yoğun sis olduğunu belirten Yılmaz, "Gökyüzüne baktığımda yanan bir uçak gördüm. Yaklaşık 2 dakika sonra 2 büyük patlama sesi duydum. Daha sonra birkaç patlama sesi daha duyuldu. Ergin Köyü olayın olduğu yere yakın. Durumu hemen Muhtar Ali Koç'a haber verdim. Daha sonra jandarmayı aradık'' diye konuştu. Maçka yakınlarına düşen ve İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan uçakta, 62 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu ifade edildi. Kaza bölgesinden gelen haberlere göre uçaktan kurtulan olmadı.

'KAZANIN NEDENİ YOĞUN SİS VE ŞİDDETLİ

TÜRBÜLANS'Afganistan Dışişleri Bakanlığı da kazadan dolayı derin üzüntülerini bildiren bir açıklama yaptı. Öte yandan, İspanya Savunma Bakanlığı, uçağın düşmesine yoğun sis ve şiddetli türbülansın neden olduğunu belirtmişti.