“Dünyada farklı ülkelerde sıcak gelişmeler yaşanırken, Türkiye’de her konuda “Fanatikleşme” riskini hissediyoruz. Zaten küresel ekonominin ister istemez bizi de içine alan etkileri gündemde. Dolayısıyla farklı kutuplara çekilerek konuşmak, iş dünyasının kolayca düşebileceği bir tuzak… Böylesi bir dönemde AVM yönetimleri, kiracılar, çalışanlar ya da daha da genelleyecek olursak ekonomide yer alan bireyler olarak; ortak hedeflerimize konsantre olmak konusunda eskisinden de büyük bir özen göstermek durumundayız. Siyasi görüş, futbol kulübü, farklı inançlar gibi ayrımlara kapılmadan hepimizin öncelikli hedefi, daha iyi işleyen, olabildiğince çok insana katkı sunan, içinde çalıştığımız ve yaşadığımız zemini güçlendiren projeler üretmek olmalı. 

AVM’lerde Başarının Sırrı, Yatırımcı ve Perakendecinin Uyumunda Gizlidir 

önümüzdeki süreçte perakende ve AVM sektöründe, iki taraf için de kazandıran ve sürdürülebilir tek model, adil kiralama... Önerilen formül, kiracıyı kaldıramayacağı kadar zorlamayan ama para kazandığı halde sürekli yönetim ile tartışmasına da fırsat vermeyen, gayet esnek ve adil bir yöntem. 

TTSO Üyesi Firmalar Cezayir Turizm Acenteleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi TTSO Üyesi Firmalar Cezayir Turizm Acenteleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

-2023 yılını geride bıraktık. Bu yılı ekonomik açıdan nasıl görüyorsunuz? Yakın tarih için beklentileriniz neler? 

-Bilindiği gibi, Türkiye’de 5 yıl öncesine kadar sürekli yeni yatırımlardan ve büyümeden konuşuyorduk. Alışveriş merkezleri, yakın tarihe kadar yatırımcıların iştahını kabartan bir alan olma özelliğini korudu. Son yıllarda ise yeni yatırımlar yerine daha çok AVM yönetimleri ile kiracılar arasındaki sorunları konuşmaya başladık. Yükselen maliyetler ve durgunlaşan tüketici talebi nedeniyle perakendede yaşanan sıkıntılar, TL ile kiralamaya geçişten sonra da hız kesmedi. 2024 Mart ayı yaklaşırken daha çok yerel seçimlere odaklandık. “Ekonomi iyiydi, kötüydü” derken yeni yılı karşılamak üzereyiz. Bu arada her gün hem Türkiye’de hem de dünyada, çok dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Dolayısıyla günlük işlerimizin ötesine geçip, parlak başarılar yaratabilmek için her şeyden önce kendi yaptığımız işlere iyi odaklanabilmemiz gerekiyor. Bana göre şu anda belirsiz koşullar içinde hedefe yürüme kararlılığını gösterebilmek, iş hayatının en çok özen gösterilmesi gereken alanı. Özellikle şirketlerin yönetici kadroları temkinli hareket etmeli. 

Kısa vadeli ekonomik beklentilere baktığımızda ise sektör olarak yeni yılın olumlu etkisini arkamıza almak istediğimizi söyleyebilirim.

Editör: Haber Merkezi