Trabzon’da huzur hakim olacak 
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, meslek odası ziyaretlerinin ardından Millet İttifakı’nın CHP Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz’le Faroz programına katıldı. Adaylar, ‘Trabzon’da huzur hakim olacak! mesajı verdi
 
Trabzon dışa
BAĞIMLI
olmayacak
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, meslek odalarını ziyaret etti. Buralarda konuşan Aksoy, “Trabzon’u dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız. Üreterek Trabzon’un önünü açmak lazım” dedi.
 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında bir dizi ziyarette bulunan Aksoy, son olarak TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, Trabzon Diş Hekimleri Odası, TMMOB İç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ne gitti. Belediyecilikte meslek odalarıyla istişare halinde olmanın önemine vurgu yapan Aksoy, belediye başkanı olması halinde şehri tüm bileşenleriyle birlikte yöneteceğinin sözünü verdi.
ÜNİVERSİTE
GİBİ OLMALI
İlk olarak TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Aksoy, buradaki konuşmasında jeoloji mühendisliğinin önemine değindi. Aksoy, “Jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği ve şehir planlama bir kent için sacayağı konumundadır. Bu alanda mesleklerini icra eden bireylerin bilgi birikimleri büyük ölçüde dikkate alınmalı ve değerlendirilmelidir. Belediye bünyesinde bu alanlarda ve diğer mühendislik dallarında da ciddi bir istihdam oluşturulmalıdır. Böylece belediyenin bir üniversite gibi olması sağlanmalı ve AR-GE çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır. Jeoloji mühendisleri de bu tablonun önde gelen bileşenlerinden olmalıdır. Bu sebeplerle biz de ortak çalışacağız. Bu şehirde inanılmaz bir bilgi birikimi var bunu şehir için kullanacağız. Üretmek isteyenlerin önünü açacağız. Bu şehrin kaderinin değişmesi için yönetimde profesyonelliğe ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Aksoy’un konuşmasının ardından TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semi Hamzaçebi kendisine başarılar diledi.
BELEDİYE
İSTİHDAM
KAPISIDIR
Programının devamında Trabzon Diş Hekimleri Odası’nı ziyaret eden Aksoy, oda başkanı Önder Taşan ile istişarelerde bulundu. Taşan, Aksoy’a başarılar diledi ve Trabzon’da köylerdeki halka ulaşmak için gezici bir diş kliniği aracına ihtiyaç olduğundan söz etti. Bu projenin çok büyük bir maliyeti olmadığını da sözlerine ekleyen Taşan, gezici sağlık hizmetleri aracının her alanda köylerde tarama yapabileceğini belirtti. Aksoy, Taşan’ın bu önerisi üzerine belediye başkanı olması halinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde PROJE A.Ş adında bir birim kurarak bu gibi projelerin tamamını değerlendirmeye alacaklarını ve destekleyeceklerini belirtti. Aksoy, “Hem projeleri değerlendireceğiz hem de uygulayacağımız projelerle belediyenin kasasına para koyacağız. Bu sayede istihdamı arttırmayı da mümkün kılacağız. Çünkü bizim anlayışımıza göre belediye istihdam kapısıdır. Yapacağımız işlerle Trabzon’u zenginleştireceğiz. Hem politika üretecek hem de icraat yapacağız” dedi.
İÇ MİMARLARDAN
TURİZME KATKI
Trabzon Diş Hekimleri Odası’ndan sonra TMMOB İç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Aksoy, oda başkanı Muhittin İnce tarafından ilgiyle karşılandı. İnce, Aksoy’un kendilerini ziyaret eden ilk belediye başkan adayı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Oda olarak gözlemledikleri sorunları Aksoy’a aktaran İnce, Trabzon’da İç Mimar istihdam edilmesi gerektiğini belirtti. Aksoy, buradaki konuşmasında iç mimarlığın meslek disiplini açısından ve yaşam alanlarını tasarlaması bakımından hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Bu şehirde var olan turizm potansiyelinin yok olmaması ve arttırılması açısından da mesleğinizi çok önemsiyorum. Sizlerin tasarlayacağı mekanlarla Trabzon bir çekim merkezi haline gelebilir. Dolayısıyla sizin bu birikiminizden şehrin yararına faydalanabilmemiz çok önemli” dedi. Aksoy, oda başkanı İnce’nin sunduğu Tonya Kumyatak Vadisi’ndeki 375 taş evin butik otele dönüştürülmesi projesinin de değerlendirilmesi gereken bir proje olduğunu ve Trabzon’da taş ve ahşap işçiliğinin arttırılması gerektiğini dile getirdi. Ziyaret başarı dilekleri ile sonlandı.
LABORATUVAR VE
MALZEME OFİSİ
KURULACAK
Maden Mühendisleri Trabzon Temsilcisi olan KTÜ Araştırma Görevlisi Serdar Yaşar’ı da beraberindeki partililerle ziyaret eden Prof. Dr. Aksoy, Trabzon’un maden bakımından zengin bir il olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Belediye bünyesinde bir laboratuvar ile malzeme ofisi kuracaklarını ve burada belediye için gerekli bilgi ve materyallerin üretileceğini ifade etti. Aksoy, “Trabzon’u dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız. Üreterek Trabzon’un önünü açmak lazım” dedi.
HUZUR HAKİM
OLACAK
Prof. Dr. Aksoy, oda ziyaretlerinin ardından Millet İttifakı’nın CHP Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz ile Faroz’da akşam ziyaretleri gerçekleştirdi. Faroz’daki kıraathanelerde vatandaşlarla çay içen Aksoy ve Akyüz buralarda ilgiyle karşılandı. İttifakın iki adayı olarak omuz omuza Trabzon’un sorunlarını çözmek adına mücadele edeceklerini belirten Aksoy ve Akyüz, vatandaşa bunun sözünü verdi. Faroz ziyaretinde mahalle arasındaki Arnavut kaldırımı taşlarının yerine beton dökülmesini eleştiren adaylar şehrin ruhunun yok edildiğini, yetkilendirilmeleri halinde Trabzon sokaklarında huzurun hakim olmasını sağlayacaklarını belirttiler.