Başkan Kuvvetli, “Dünyada hiçbir fani, Cumhurbaşkanı veya devlet başkanı ATATÜRK'le asla mukayese edilemez!” dedi.
İşte Başkan Kuvvetli’nin Ataman’a cevabı:
“AK Parti Maçka İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ne katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Atilla Ataman’ın talihsiz açıklamalarına cevap verme gereği hasıl oldu. Sayın Ataman, konuşmasında ‘Eren Bülbül’ün doğduğu topraklardayız. Eren Bülbül’ü Astsubay arkadaşımızı şehit eden teröristler buraya kadar gelebilmişlerdir. Düşman uyumuyor. AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanına sahip çıkmak CHP, İYİ Parti vesaire karşısında AK Parti’ye sahip çıkmayı çoktan aştı. 19 Mayıs 1919'da Samsunda Atatürk’e sahip çıkmak ne idi ise bugün Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmakta odur’ dedi.
Sayın Ataman, bilmen gereken birinci gerçek; AK Parti, PKK'nın siyasi kolu olan HDP ile yaptığı çözüm süreci görüşmelerinden cesaret alan PKK, Maçka ilçemize inerek Eren Bülbülümüzü ve Astsubay Ferhat Gedik’i şehit etmiştir. Bilmen gereken ikinci gerçek; değil Sayın Tayyip Erdoğan, Dünyada hiçbir fani, Cumhurbaşkanı veya devlet başkanı ATATÜRK'le asla mukayese edilemez! Bilmen gereken üçüncü bir gerçek de var ki; o da siyasi partiler birbirlerinin düşmanı değil siyasi rakipleridir. Bu rekabet; AK Parti’nin taraf-bertaraf veya yandaş kayırma anlayışıyla değil toplumun refahı, huzuru ve güvenliği sağlama noktasında şeffaflık, hesap verebilirlik, denge ve denetlenme konusunda ortaya koyacakları anlayışlarla rekabet ederler. Dolayısıyla AK Parti bu anlayıştan yoksun bir şekilde; Türkiye'yi dini, milli, ekonomik, ahlaki ve güvenlik sorunları ile boğuşan bir ülke haline getiren AK Parti’den kurtarmak için İYİ parti kurulmuştur.
İYİ Parti aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini siyasi  mülahazaraların üzerinde tutmayı ilke edinen bir anlayışa sahiptir. Biz AK Partiye ve Sayın Erdoğan’a düşman falan değiliz. Kuvayı Milliye ruhuyla kurulan İYİ Parti olarak Cumhuriyete ve onun temel ilkelerine düşman olanlara düşmanız. İYİ Parti olarak, ‘600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi’ zihniyetine sahip insanlara elbette düşmanız. Atatürk’ü kastederek ‘Güneş doğuyor, taştan adam eriyor’ diyenlere İYİ Parti elbette düşmandır. Atatürk düşmanlarını yıllarca savunanlar,19 Mayıs 1919 ruhuna her daim hakaret eden, keşke Yunan galip gelseydi diyen fesli Kadir düşüncesine sahip siyasilere İYİ Parti kesinlikle düşmandır. Din istismarcısı yobazlara, tarikat ve cemaat mensubu tecavüzcülere ve de onlara iltimas gösteren siyasilere elbette İYİ Parti düşmandır. Bizim AK Parti ve onun lideri Sayın Erdoğan’a bir düşmanlığımız yoktur, asla olamaz da.”