Ortahisar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile partililer ve Siyaset Akademisi’ne kayıt yaptıran kişiler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi, “2008 yılında başlayan ve 18 dönemdir kesintisiz olarak devam eden Siyaset Akademisi; partimizin, teşkilatlarımıza ve vatandaşımıza yönelik gerçekleştirdiği en önemli eğitim çalışmalarından biri haline gelmiştir” dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Başkan Zorluoğlu, “Bugün özel bir gün. Yüce dinimizin de çok özel bir yerde konumlandırdığı, çok ayrı bir önem atfettiği kıymetli kadınlarımızın, hanımefendilerimizin, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın bu özel gününü yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.  

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM
Sözlerine İdlib’de vatan için canlarını veren askerlerimizi anarak devam eden Başkan Zorluoğlu, “İdlib’de şehadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen operasyonlar sonrasında, bir ateşkes kararı verildi. Elbette bundan mutluluk duyuyoruz. Allah ordumuza, askerlerimize zeval vermesin” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİ OKUYAN GENÇLERE İHTİYACI VAR
Başkan Zorluoğlu, AK Parti’nin siyasette eğitimin gereğine ve önemine her zaman inanan bir parti olduğunu dile getirerek “Kütüphanesine aldığı ilk kitabın taksitlerini simit satarak, su satarak ödeyen bir Genel Başkanın öncülüğünde faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi, bu noktada önemli bir mektep olmuştur. Türkiye’nin birikimli, donanımlı, değişimi iyi okuyan genç zihinlere ihtiyacı var. İşte Siyaset Akademisi de bu bağlamda önemli bir okul. Bu akademide gençlerin ülkemize, milletimize kazandırılması hedefleniyor. Rabbim, ülkemize ve milletimize hizmet etmeye niyet eden bütün kardeşlerimizin yolunu açık etsin. 2008 yılında başlayan Siyaset Akademisi, bugün 12. yılına girmiştir. Tam 12 yıldır milletimizin tamamını kucaklayan, herkese kapılarını açan Siyaset Akademisi’nde bugüne kadar 74 bin kişiye eğitim verilmiş olması çok önemlidir” dedi. 

TÜM KATILIMCILARA BAŞARILAR DİLİYORUM
Siyaset Akademisi’ne gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu da belirten Başkan Zorluoğlu, “Katılımcıların siyaset bilimi, tarih, kültür, ekonomi ve dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Siyaset Akademisi’ne bu sene şehrimizden yoğun bir ilgi olmuştur. Bu yıl 38 ilde gerçekleştirilecek olan Siyaset Akademisi’ne, Trabzon’da 346 başvuru yapıldı. Bu önemli bir rakam. Katılımcıların yüzde 40’ının kadınlardan oluşması, yaş ortalamasının ise 35 civarı olması, yürütülen çalışmanın ne derece isabetli ve kapsayıcı olduğunu göstermesi bakımından önem arz etmektedir. Siyaset Akademisi’nin yeni döneminde bütün kardeşlerime başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Siyaset Akademisinin o muhteşem Sahne,Ses ve Led Ekran hizmetini Ekol Ses ve agörüntü ve Jeneratör Hizmetleri yaptı.