Aksoy Trabzon’u Arşınlıyor 


İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, hız kesmeden sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlere il merkezinde devam etti. Aksoy, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Buralarda Trabzon’un ekonomik kalkınması adına oluşturduğu projeleri anlatan Aksoy, şehrin hızlı bir şekilde kalkınacağını vurguladı. Aksoy, bu projelerin hayata geçmesi noktasında şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının rolünün büyük olacağını söyledi.
SÖZ VERİYORUM
İlk olarak Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyaretini gerçekleştiren Aksoy, kooperatif başkanı Metin Kara ile görüş alışverişinde bulundu. Trabzon’daki esnafların çalışma koşullarını iyileştirmek adına yoğun bir tempoyla çalışacaklarını dile getiren Aksoy, şunları söyledi: “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik konjonktürde esnaflığınızı sürdürmeniz çok önemli. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerin yeni bir sanayi sitesi isteğiniz olduğunu biliyoruz. Trabzon sanayisinin Trabzon’un göbeğinde kaldığı yönünde görüşleriniz de var. Bugün sanayi sitesinde bir dükkan 700-800 bin liralık bedellerle terennüm ediliyor. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız halinde 300 dönümlük bir arazide sanayi esnafımız için yeni bir site kurmak istiyoruz. Tabi buraya gelecek esnafımızı rahatlatmak için esnafların ekonomik durumlarını geliştirecek kaynakları da sağlayacağız, alım güçlerini yükselteceğiz. Şehirde düzenli bir sanayi sitesinin olmaması şehirde başarılı bir imarın olmadığını gösterir. Ben esnafımızın elindeki bu mülklerin çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyacağı doğru imar uygulamalarıyla, bu alandaki değer gelişimi sağlanmalıdır. Ayrıca bu alanlarda istimlak ve değer tespitleri yapılırken son derece gerçekçi olunmalıdır. İyi bir şehircilik ve iyi planlamayla yeni bir sanayi sitesi yapılacaksa burada yer alacak esnaflarımızın talepleri de dikkate alınmalıdır. Biz Allah nasip eder de kazanırsak hem alanlar noktasında size istediğiniz imkanları sağlama noktasında söz veriyorum. Ayrıca elinizdeki kaynakları da değerleriyle koruyacağıma dair de söz veriyorum.”
Konuşmasının ardından Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden ayrılan Aksoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na gitti. Aksoy burada oda başkanı Suat Hacısalihoğlu’na projeleri hakkında bilgi verdi. Organik bazalt gübresi, otoyol kaplamalarında bazaltın mıcır olarak kullanılması, prefabrik beton sektörü, kalıpçılık sektörü konularındaki çalışmalarını sundu. Aksoy, “Daha iyi bir imar anlayışıyla, mevcut kaynakların daha ekonomik kullanılmasıyla, farklı alanlardaki geri dönüşüm uygulamalarıyla hızlı bir şekilde güçlenen büyükşehir belediyesiyle güzel şeyler yapılacağını düşünüyorum” dedi.