BAHAR AYVAZOĞLUAk Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da Partililerle Buluştu

Haber: Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,Trabzon'a gelerek ilk önce Trabzon Basını ve STK Temsilcileri İle Zorlu Grand Otel'de bir araya geldi. Kurtulmuş sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Trabzon hakkında geniş bilgi aldı. Kurtulmuş daha sonra Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. 

 AK Parti Ocak ayı Danışma Meclisi Toplantısı bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı. Toplantıya Kurtulmuş’un yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, 26 Dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu,İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, İlçe Belediye Başkanları,İl İlçe Belediye Başkan Adayları,İlçe Parti Başkanları ,Belediye Meclis Üyeleri,Parti Yöneticileri Mahalle Başkanları çok sayıda partili katıldı. Salonda yoğun katılımdan dolayı izdiham yaşanırken çok sayıda kişi de toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. 

HAYDAR REVİ;CUMHUR İTTİFAKI İÇİN TEŞKİLATIMIZ HASSASİYET GÖSTERECEKTİR

Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi, “31 Mart seçimlerine dönük çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Şunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki birileri ellerini ovuşturarak bizim bir birimize düşmemizi ve yara almamızı bekleyenler var. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Adaylarımız liderimiz tarafından açıklandığı artık hiçbir tefrikaya girmeyen, teşkilatçılığımız gereği adaylarımızın etrafında kenetlenerek bu seçimlerden büyük zaferle çıkacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrimize büyük önem veriyor. Bizlerde bunun bilincinde kapı kapı dolaşıp çalışacağız. Belediyecilik AK Parti’nin uzmanlık alanıdır.  31 Mart Milletimizden alacağımız güçle AK Belediyeciliği daha da ileri taşıyacağız.  Cumhur ittifakı ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olması için kişisel ve partisel çıkarların bir kenara koyularak devlet bekasını ön plana koyan bir gönül ittifakıdır. Bu konuda tüm teşkilat mensuplarımız ve adaylarımız gerekli hassasiyeti göstereceklerdir” dedi. 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTILAR

İl Başkanı Revi, AK Parti Üniversite Teşkilatı temsilcisine başarısından ötürü plaket verdi. Toplantı daha sonra AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları ile İlçe Başkanları sahneye davet edildi. Milletvekilleri, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş’un da katılımıyla birlikte bir aile fotoğrafı çektirildi. 

ZORLUOĞLU;GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ GETİRECEĞİZ

  Toplantıda Belediye Başkan adayları adına Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu bir konuşma yaptı. Zorluoğlu, “8 Aralık itibarıyla Trabzon’da AK Parti’nin, partimizin büyükşehir belediye başkan adayı olarak sahaya çıktık. Tabiri caizse sayın Genel Başkan yardımcım benim Trabzon’da 40’ım yeni çıktı. Bu süre içinde teşkilatlarımızı ziyaret ettik, STK’ları, Trabzon halkımızla çeşitli vesilelerle bir araya geldik. 40 günlük süreci şöyle değerlendirdiğimizde çok güzel geri dönüşler aldığımızı ifade etmek isterim.  31 Mart’a kadar şahsım bütün teşkilatımızla birlikte çalışmaya, partimizin seçimlerde en yüksek oyu alabilmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tanımladığı tarif ettiği Gönül Belediyecilik örneklerini, Allah nasip eder görevi üstlenirsek en güzel şekilde yaşatacağız. Yani insanımızın gönlüne ve kalbine hitap eden projelere öncelik vereceğiz. 

ZORLUOĞLU: İLK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTIM

Yönetim ilkelerimizden bir başkası kapsayıcılık ve kucaklayıcı yönetim anlayışı. Hiç kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden, 786 bin Trabzonlu kardeşimizi kucaklayan yönetim anlayışını gayret göstereceğiz.  Ulaşılabilir, erişilebilir bir belediye başkanı ve yönetimi olacak. Sorunu olan, o sorunun çözebileceği yönetim kademesine ve gerekirse belediye başkanına ulaşabilecek. Kapımız açık olacak.  Ortak akla ve istişareye vereceğimizi önem olacak.  Çevre konusunda hassas olacağız, yöresel mimarın kullanılmasında şehircilik anlamında özen göstereceğiz. Bu benim ilk danışma meclisi toplantım. Bürokrasiden geldiğimiz için böyle toplantılar yabancıydı” diyerek sözlerini bitirdi. 

ŞALPAZARI VE ÇARŞIBAŞI’DA TOPLANTIYA KATILDI

Toplantıya katılan teşkilatlar sıralanırken Cumhur ittifakı nedeniyle MHP’nin adayının destekleneceği Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nın da teşkilatlarının da toplantıya katıldığı ve onlara özellikle teşekkür istenildi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: İFTİRADAN, YALANDAN, GIYBETTEN…

  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Biz bu kutlu hareketin başlatıcısı ve devam ettiricisi olan Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi halka hizmet hakka hizmettir kabulü şuuru ile yola çıktık.  Biz yine iftiradan, yalandan, her zaman uzak durmaya çalışmışız, çalışıyoruz. Bu mümtaz topluluk bu anlayışın gıybetin, dedikodunun bir birini çekiştirmenin topluluğu değil, az önce gençlerimizin hevesle, sevdayla söylediği gibi yolumuza devam etmekte muhakkak artık sembolleşmiş tanımı ve sıfatıyla sayın Recep Tayip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak yol yürümeye devam edeceğiz.  Bu mümtaz topluluk hiçbir zaman takım anlayışından uzak durmadı. Her hangi birimiz vazifeyi devrederken nöbet yarışı olarak devretti. Bir ve beraberliğimizi muhafaza ediyoruz sürdürüyoruz. Bütün katılımcılarımızın, bütün mensuplarımızın omuz omuza kol kola yürüteceği en büyük zaferin karşılanacağı asıl hareket tarzıdır. Bütün kardeşlerime bundan sonra ki siyasi hizmetlerinde bu kabulle yürümelerini ve hiçbir şekilde bu kabulden taviz vermemelerini, 31 Mart 2019’u bu şekilde karşılayıp zafer bayraklarını dikmelerini istiyor ve 

Zaten kendi için silah üreten bu insanlar devleti için ürettiğinde Savunma Sanayii’ne sunabileceği katkıyı varın siz hesaplayın. Bu şehrin üretiminden, istihdamına, kalkınmasından stratejisine kadar pek çok alana sirayet edecek hatta hakim olacak cesur ve realist  girişimlere ihtiyacı var ve bunu hayata geçirebilecek gücü de var.
Mütevazı olmaya hiç mi hiç gerek yok. Milleti ordu olan tek millet biziz ve Trabzon bu ordunun en güçlü misyonunu üstlenmeye muktedirdir. Biz Almanya gibi müstemleke bir devlet değiliz. Varlığımızı borçlu olduğumuz bir manda sisteminin içinde de değiliz. Özgür olmak ve ayakları üzerinde durarak dünyaya gerektiğinde meydana okumak tam da bu yüzden çok mühim. Çünkü özgür olmadan ne sokaklarda avazınız çıktığı kadar benim bedenim, benim kararım diye haykırabiliyorsunuz, ne de mezhebiniz meşrebiniz ne olursa olsun meclis kürsüsüne kadar gelip her türlü izm’in koçaklamasını yapabiliyorsunuz.
Önümüzde bir arefe daha var. Bizler seçim tecrübesinin başı çeken neferleri olarak, tevazu, samimiyet ve gayret diyen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği hedeflerin yerel dinamiklerini sonuna kadar sahiplenerek, kendimizi inkar etmeden, ‘ama’lı ve imalı cümlelerle zihin bulandırmadan, dünyanın aldatıcı makamlarına değil ukbanın müjdelerine talip olarak tuz kadar eksiği dağ kadar tamam etmeye koşmalıyız. İklim iklim biriktirdiğimiz sıcaklığı, tıklım tıklım üşüyenlerin üzerine sermeliyiz. Şaha kalkan şaşaayla düz yolda tökezleyeceğimizi bilip yetim saçı genişliğindeki sıratlardan geçmeliyiz. Ben putunu biz taşlarıyla yerle bir ederken İbrahim’lere benzemeliyiz. Yani biz, safını, tarafını, çekincesiz ve beklentisiz belli etmeliyiz. Bazen bir terör örgütünün üzerine bomba yağdırmaktan bile daha etkili yöntemler vardır ve biz Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Bayrak dediğimizde şeytan çarpmışa dönecek bir dünyanın karşısında önce gerçek bir kul ve sonra gerçek bir vatandaş olmanın inşasını hayata geçirmeliyiz.
Davası olmayan fikir işsizi sadece dedikodu yapar diyor ya üstad, fikri zikri bir olan, niyetini test eden ve yoklayan ve 2023, 2053 ve 2071’i nefsine ve beklentilerine değiştirmeden tarih yazmaya talip olan teşkilatıma saygılar sunuyorum.

ükselebilecek şehir.  Milleti ordu olan tek milletimiz. Burası Trabzon. Milli müdafaanın kıvılcımlarını yakıldığı şehir. 3 kez üst üste mezun veremeyen bir leşinin şehri.. Bir ve beraber olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bizler 17 yıl boyunca hangi seçime girmiş olursak olalım, yaptığımız bütün çalışmalarla birlikte rüştümüzü ispatlamış bir şehrin çocuklarıyız. Önümüzde bir arife daha var” dedi. 

ALBAYRAK;: MURAT BEY FEVKALEDE İYİ SİYASETÇİ OLDU

Gazeteci Yazar Sadık Albayrak’ta toplantıda konuşma yapan isimler arasında yer aldı. Albayrak, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş’a kitap hediye etti.  Prof. Dr. Kurtulmuş ise, özetle şu şekilde konuştu:  “Sayın Cumhurbaşkanımızın ateşlediği fitil yanıyor, sizde ki coşku ve kararlılık devam ediyor. Belediye başkan adaylarımızı bir kere daha tanımış olduk. El birliği inşallah 31 Mart akşamı Trabzon’da tulum çıkartacağız ve bütün ilçelerimizle seçimi kazanacağız. Bu salonda ki coşku gözlerinizde ki pırıltı bunu ortaya koyuyor.  Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat bey dedi ki ilk sefer katılıyorum. Murat bey fevkalade iyi bir siyaseti olmuş, Trabzon için kazanım olmuş. Öyle tecrübesizlik çekmiyor. Sayın Başkanımızı Elazığ ve Van’dan biliyorum. Van’da sadece valilik yapmadı, Belediye Başkanlığı da yaptı. Çok başarılı belediye başkanlığı aptı. Van gibi yerde yıllardır görülmemiş hizmetleri yerine getirdi. Hiç şüphemiz yokki Trabzon’da da çok güzel hizmetler yapacak. Trabzon’da çıtayı çok yukarılara çekecek.  Şimdi yeni bir seçime giriyoruz. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçtikten sonra ilk seçim. Bunun için 31 Mart akşamına kadar canla başla çalışarak, milletimizin her bir ferdinin gönlüne girmeye, Trabzon’da tarih yazmaya hazır mısınız?  Trabzon’da çok büyük başarılar elde edeceğiz. Belediye Başkan adaylarımız belli. Şimdi teşkilatlarımızdan beklediğimiz belediye meclis üyeliklerinde de en güzel seçimleri yaparak Kadın Kollarımızdan, gençlerimizden, Toplumun her kesiminden en güzel heyetleri oluşturarak her ilçemiz için ‘Bu ak partililer seçmesini biliyor’ dedirtecek listeler ortaya koyacağız. Trabzon’da girmedik ev, fikrini almadığımız gönlünü almadığımız insan kalmayacak.  Siyasi hedefleri olan topluluk geldiği yeri unutursa, nereye gideceğini şaşırır. Onun için nereden geldiğimizi hatırlayacağız.  AK Parti’nin birinci vasfı yerli ve milli parti olmasıdır. AK Parti milletten başka kimseden emir almayan yerli ve milli bir partidir. Her alanda milliliği savunan partidir. Çünkü biliyoruz ki her ağaç kendi gövdesinde yükselir. Biz Osmanlı’nın büyük çınarının üstünde, Selçuklu’nun köklerinden gelen o büyük çınarın üstünde yükselir… AK Parti ondan bundan emir alan parti değildir. Egemenlerin, partisi değildir. AK Parti milletin partisi, tarihe bağlı bir parti, medeniyetimize bağlı bir partidir.  AK Parti reformcu bir partidir. 16 yıldır iktidardayız. AK Parti, Türkiye’de hak ve özgürlüklerin teminatı olmuştur. AK Parti siyasi yasakları kaldıran parti olmuştur”