Ortahisar’ın her bölgesinde büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan Ahmet Kaya, Kireçhane, Düzyurt ve 1 Nolu Bostancı mahallelerinde hemşehrileriyle bir araya geldi.

Beef73F3 Ef84 4F62 9Db0 8E6930A4Cc01

KİREÇHANE’YE ‘KAYA’ SÖZÜ

Sabah Kireçhane Pazarını ziyaret eden Ahmet Kaya, buranın düzenlenmesi konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Burası Trabzon’un yöresel ürünlerinin hepsini bir arada bulup tadabileceğiniz çok özel bir yer. Hem burada yaşayan insanların ekonomisine hem de şehre bir katkı olması için bu tür yerlerin sayısını artırmamız lazım. Ben bu yaşıma kadar tutamayacağım hiçbir sözü vermedim. Bu sözü veriyorum, siz de şahit olun burayı çok güzel bir yer haline getireceğiz” dedi.

7B8E6480 D53A 427C B0F3 B11520D2E4D2

Trabzon'da 1 Mayıs'ta bu yollar kapalı Trabzon'da 1 Mayıs'ta bu yollar kapalı

PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIZ

Daha sonra Düzyurt Mahallesi’ne geçen Ahmet Kaya burada da büyük bir ilgi ve sevgi seliyle karşılandı. Adeta miting havasında geçen programda coşkulu bir kalabalığa hitap eden Ahmet Kaya, “Sizler de biliyorsunuz bir yola çıktık. Daha öncesinde Allah nasip etti, milletimiz takdir etti, Trabzon’da beş yıl milletvekilliği yapma onurunu yaşadık. Parlamento çatısı altında, Trabzon’umuzun neresinde ne sorun varsa Meclis kürsüsünden dile getirmeye çalıştım. Hatırlayanlar vardır, bütün Türkiye Gıranboz Boğazını Meclis kürsüsünden duymuştu. Özellikle burada yaşanan su sorununu da yine Meclis kürsüsünden dile getirmiştim. Çözüme bir nebze katkım olmuşsa ne mutlu bana. Elimizde geldiğince nerede bir sıkıntı varsa o sıkıntıyı çözme gayreti içinde olduk. Bunu yaparken de hiçbir zaman partizanlık yapmadık, yapmayacağız da. Biz siyaset yapmak için değil, millete hizmet için bu yola çıktık. Biz gönüllerde yer yapmak için, milletin hayır duasını almak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

76612Bc6 2185 40Ee 9Bb1 0128Dbafdf62

İTİCİ GÜÇ OLACAĞIZ

Trabzon’un hemen her yerinde belli sıkıntılar olduğunu vurgulayan Ahmet Kaya, “En başta kanalizasyon sıkıntısı, su sıkıntısı, ulaşım sıkıntısı… Buralar mahalle ilan edilirken altyapı ile ilgili tedbirler alınmadı. Düzyurt Köyü oldu Düzyurt Mahallesi ama isimden öte asıl yapılması gerekenler yapılmadı. Atadan, dededen kalma o göze sularımıza saatler takıldı, bizlere faturalar getirildi… Tamam getirilsin ama bize bir hizmet getirin sonra ödeyelim. 5216 Sayılı Belediyecilik yasası diyor ki; kanalizasyon, su, ulaşım, yol gibi faaliyetleri Büyükşehir Belediyesi yürütür. Tabi yetki Büyükşehir’de diye biz de oturup olanı biteni izleyecek değiliz. İnşallah Ortahisar Belediye Başkanı ve meclis grubu olarak, ‘Şu mahallemizde şu sıkıntı var, bunu derhal çözelim’ diyerek itici güç olacağız” dedi. 

ÖNCE VATANDAŞA SORACAĞIZ

“Bir yerle ilgili bir karar alınacaksa, mutlaka orada yaşayan insanların fikirlerini alıp ortak akılla hareket edeceğiz” diyen CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, “Ben Başkan seçildim, ben ne dersem o olur şeklindeki bir anlayışı reddediyoruz. Şimdi duyuyoruz; bu köylerimizin belli yerleri sanayi sitelerine tahsis edilmiş. Eğer böyle bir planlama varsa, önce burada yaşayan insanlarla oturulup konuşulur. Vatandaşın oluru yoksa asla böyle bir şeye onay verilemez” ifadelerini kullandı. 

08C654B0 5B84 4Ed4 8D7B B9B249626652

HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ

Düzyurt’un ardından 1 Nolu Bostancı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Ahmet Kaya, burada yaptığı konuşmada parti rozetlerini bir kenara bıraktıklarını, hizmet siyaseti anlayışıyla yola çıktıklarını kaydederek, “İnşallah bu yolculuğun sonunda, Allah’ın izni, milletimizin takdiriyle Ortahisar Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanacağız. Bu seçimleri kazandıktan sonra da göreceksiniz halkın içinde, halkın derdiyle dertlenen, o dertleri çözme gayreti içinde olan bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Bizi burada çay içerken, sokakta esnafın yanında göreceksiniz; makamında oturup keyif yapan insanlar olmayacağız. Öyle bir belediyecilik yapacaksak Allah bizi oraya nasip etmesin” diye konuştu. 
D0F13784 D6C2 414E 9Fc8 03621E720587Fafd3022 75D7 409D Be62 B8566E0F7F168157Feea B87A 4C7C 8D94 D9A272Cb28A2

Editör: Ömer Altıntaş