CHP İlçe Başkanlığı tarafından Ortahisar 1. ve 2. Seçim Kurullarına verilen dilekçede, 298 Sayılı Kanun ve Yüksek Seçim Kurulunun kararları ile yasaklanmasına rağmen Trabzon Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. sorumluluğundaki aydınlatma direklerine AK Parti'nin seçim afişlerinin asıldığı belirtildi. 
I M G 5813

İLGİLİ KANUN YASAKLIYOR
Dilekçede, Yüksek Seçim Kurulunun 19.12.2023 tarih ve 2023/1561 sayılı, “Seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024 Pazartesi gününden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, 298 sayılı Kanun’da belirtilen yerlerin dışında, siyasi ilân ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna, aksi halde, bu ilân ve reklamların kaldırılacağına, masraflarının da ilgilisinden tahsil edileceğine..." ilişkin kararına vurgu yapıldı. 

Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına Katıldı Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına Katıldı

EMSAL KARAR HATIRLATILDI
Dilekçede ayrıca, Ortahisar 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 24.02.2024 tarihli, 2024/81 Karar Nolu "Trabzon Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin sorumluluğunda olan aydınlatma direklerinin 01.03.2024- 30.03.2024 tarihleri arasında İlçe Seçim Kurulu kararı olmaksızın siyasi propaganda amaçlı kullanılamayacağına, bu hususun Trabzon Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye bildirilmesine" ilişkin kararı hatırlatıldı. 

'YASA HÜKÜMLERİ UYGULANSIN'
Kanuna ve seçim kurulu kararlarına rağmen, AK Parti'nin seçim propaganda afiş ve pankartlarının, yasaya aykırı bir şekilde aydınlatma direklerine asıldığı belirtilen dilekçede, ilgili kanun ve karar hükümlerinin uygulanması talep edildi. Dilekçede ayrıca, AK Parti'nin seçim afişlerinin asıldığı aydınlatma direklerinin görüntülerine de yer verildi. 

'KANUN TANIMIYORLAR'
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AK Parti'nin kanun tanımadan, devletin bütün imkanlarını fütursuzca kullandığını dile getirerek, "Kale surlarından viyadüklere, köprülerden aydınlatma direklerine kadar şehirde afiş, pankart asmadıkları tek bir nokta dahi kalmadı. Bu durum milletimizin de büyük tepkisini çekmekte. İlçe seçim kurullarına gerekli şikayeti yaptık; ilgili yasa ve kararların uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

'AFİŞLERİMİZ GÖNÜLLERDE'
"Bunlar yetmezmiş gibi kısıtlı imkanlarla, bulabildiğimiz sayılı yerlere astığımız pankartlarımızı da kesiyorlar" diyen Haluk Batmaz, "Emniyet Müdürlüğüne defalarca başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Biz her zaman şunu söyledik; dağ taş afişlerinizle dolu olabilir, önemli olan gönüllerde yer bulmak. İnşallah biz bu süreci çirkinleşmeden, kavga etmeden tamamlayacağız ve milletimizin takdiri ile Ortahisar'da bu seçimleri kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi