Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı, Ortahisar Kaymakamı, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

IMG_7503

Törendeki konuşmasında; sporun çocuklarımızın hem fiziksel gelişimi hem de ruh sağlığı bakımından sağladığı faydalara değinen Vali Yıldırım, “Artık çağımızda çok daha iyi anlaşılmaktadır. Ne yazık ki günümüzde spor yapmayan, düzensiz beslenen çocuk ve gençlerin sayısı artmakta bu durum da çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerini zorlaştırmaktadır.

IMG_7485-1

Kuşkusuz spor, çocuklarımızın ve gençlerimizin sadece fiziksel değil sosyal açıdan da gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Artık günümüzde ekran bağımlılığı ve hareketsiz yaşamın tüm dünyada istenmeyen seviyelerde olması bizler için sporun önemini bir kez göstermektedir.

IMG_7483-1
Unutmayalım ki çocuk; spor yoluyla çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan özgüveni artar, toplum içerisinde sahip olduğu yerini sağlamlaştırır.  Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya odaklanmayı öğrenir.
İşte bu noktada okullarımızda düzenlenen okul sporları etkinliklerinin önemi kendini daha iyi göstermektedir. Okuldaki çocuklarımızın ve gençlerin gelişiminin tamamlayıcısı olarak pedagojik süreçler içinde uygulanan okul sporları, okullarımızı dört duvar arasından kurtaran en etkin alandır. ” dedi.

IMG_7487-1

Araklı Saffet Çebi Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu Araklı Saffet Çebi Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu

Akademik anlamda gelişim gösteren çocuklarımızın mutlaka spor alanında da bu gelişimlerini tamamlamaları gerektiğini ifade eden Vali Yıldırım, “Bu bir bütündür ve insanoğlunun tabiatı gereği mutlaka her iki alanın da özellikle eğitimde etkin olması gerekir. Bu vesile ile öğrencilerimizin spor alanındaki gelişimlerinin olumlu sonuçlarının karşılığını aldığımız bu güzel günde bu başarılarını ödüllendirmek için burada bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayım.

IMG_7489-1
Bizim gibi sporu çok seven, olimpiyat şampiyonlarını çıkarmış, sporun kalbi olan bir şehirde çocuklarımızın da sporu sevmesi ve sporla çok daha fazla irtibat kurması en doğal sonuçlardan biridir. 
IMG_7506-1

Bu yönüyle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu alandaki isteklerini dolduran ve onları her daim destekleyen ve hep yanında olan başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve onlarla iş birliği içinde çalışan İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze ve her iki kurumda da cansiperane çalışan tüm öğretmen ve sporcularımıza emekleri dolayısıyla takdirlerimi sunuyorum.

IMG_7501

Ayrıca çok kıymetli çocuklarımıza ve gençlerimize de sporla olan bu bağlarını her daim devam ettirmelerini, sporun onları hem akademik hem de fiziksel yönden her yönü ile olumlu etkileyeceğini hiçbir zaman unutmamalarını hatırlatarak göstermiş oldukları başarılar dolayısıyla her birini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.” dedi.

IMG_7499

Programın sonunda okullar arası müsabakalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri verilirken Vali Yıldırım, Hentbol Küçük Erkekler Kategorisi'nde dereceye girenlere ödüllerini vererek başarılarının devamını diledi.

IMG_7498IMG_7503IMG_7502-1IMG_7504IMG_7493-2IMG_7492-1IMG_7486-1IMG_7491-1IMG_7490-4IMG_7491-1IMG_7495-2

Editör: Haber Merkezi