Of'ta meydana gelen afetlerde afetzede olan hak sahipleri için TOKİ tarafından ihalesi yapılan 99 afet konutunun yapımına başlandı.

IMG_9648

Of'ta 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için AFAD öncülüğünde TOKİ tarafından afet konutları yapılıyor.

IMG_9651

“Uzungöl’deki altyapı ve yol çalışmaları turizm sezonuna kadar bitirilmelidir” “Uzungöl’deki altyapı ve yol çalışmaları turizm sezonuna kadar bitirilmelidir”

Kıyıboyu Mahallesi'nde Of Çay Fabrikası arka kısmında belirlenen alan, AFAD Başkanlığı tarafından kamulaştırılarak TOKİ'ye devredilmesinin ardından TOKİ tarafından afet konutlarının yapılmasına başlandı.

IMG_9650

TOKİ, 2 Ekim 2023 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasının ardından yer teslimi yaparak çalışmaları başlattı.

Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan ve tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek olan konutlar, 3+1, bodrum+ zemin+ 4 kat ve 5 bloktan oluşacak.

Yüklenici firmanın şantiyesini ziyaret eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; "Belediyemizin girişimleri sonucu Kıyıboyu Mahallemizde 99 adet afet konutları inşaatının çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Of'umuza şimdiden hayırlı olsun"ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi