KTÜ Uluslararası Alanda Bilime Katkı Sundu KTÜ Uluslararası Alanda Bilime Katkı Sundu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen yerli savaş uçağı KAAN, Ankara'daki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Mürted Havaalanı'ndan havalanan KAAN, uçuşunun ardından sorunsuz bir şekilde ana üssüne geri döndü.

KAAN'ın uçuş öncesi gerçekleştirilen hazırlık aşamaları, fırlatma koltuğu denemeleri, tam ölçekli statik testler, kontrol yüzeylerinin dinamik ve statik deneyleri, iniş takımı testleri, aviyonik sistemlerin sistem entegrasyon laboratuvarındaki testleri ve yakıt ile motor denemeleri kapsamındaydı. Bu testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından KAAN ilk uçuşunu yaptı.


KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Milli Savunma Projesi KAAN, radar izini en aza indiren kompozit malzemelerle inşa edilmiş bir savaş uçağıdır. Bu çift motorlu uçak, düşük radar görünürlüğü, sofistike nişan alma sistemleri ve çok işlevli radar gibi teknik özelliklerle donatılmıştır.

KAAN, ASELSAN'ın geliştirdiği elektronik harp ve 360 derece elektro optik izleme sistemlerini entegre ederek gelişmiş savunma ve gözetleme kabiliyetleri sunacak. Ayrıca, gövde içi ve dışı toplam sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıma kapasitesine sahip olacak.

I M G 2334
Türkiye'nin KAAN projesi ile beşinci nesil savaş uçağına kavuşması, yüksek hava muharebe kapasitesi ve süpersonik hızda ileri düzey stratejik saldırı yetenekleri kazandıracak.

Editör: Haber Merkezi