Eski bakan ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu Eski bakan ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, bugün Maçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Suiçmez, Maçka'nın tarihi önemini ve vatanseverliğin simgesi haline gelen kurtuluş mücadelesini hatırlattı.

Suiçmez mesajında, " Bugün, Trabzon'umuzun önemli ilçelerinden biri olan Maçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 15 Şubat 1918 tarihinde gerçekleşen bu olay, sadece bir ilçenin kurtuluşu değil, aynı zamanda vatanseverliğin, fedakarlığın ve bağımsızlık mücadelesinin bir simgesidir.

Maçka, tarih boyunca vatan topraklarının korunması için verilen mücadelede önemli bir rol oynamıştır. İşgalci güçlere karşı gösterdiği direniş ve kararlılık, bölgenin bağımsızlığına olan inancıyla birleştiğinde, unutulmaz bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Bugün, Maçka'nın kurtuluşu vesilesiyle, başta bağımsızlık mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Onların fedakarlığı ve cesareti, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde temsil etmektedir.

Bu vesileyle, Maçka'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyor, vatanseverlik ve bağımsızlık ruhunun daima yaşatılmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi