Trabzonlu gazeteciler 30 kişiden oluşan bir kafile halinde Trabzon gazeteciler cemiyetinin hazırlamış olduğu “Kuruluştan Kurtuluşa Projesi” çerçevesinde Osmanlı’ya başkentlik yapmış şehirleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’yı gezmek için yola çıktı.

Bir hafta sürecek gezi Osmanlı’nın ilk kurulduğu yer olan Söğüt’ten 8 Ekim Salı bugün başlayacak, daha sonra Osmanlı başkentleri Bursa,peşinden şehitler diyarı Çanakkale, Osmanlı  Başkentimiz Edirne, Osmanlı’nın son Başkenti İstanbul ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’yı ziyaretle son bulacak.

Trabzonlu Gazeteciler Türkiye’nin Gururu Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’i ve Türk Milli Takımını İstanbul Riva’da ziyaret ederek bir sürprizde yapacak . 

Seyahatle ilgili bilgi veren Trabzon Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Ersen Küçük  gittikleri her ilde gazeteciler cemiyetini ziyaret edeceklerini ve seyahatin son durağı kurtuluşun şehri Başkent Ankara’da hemşerileri İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile de görüşeceklerini ifade etti. 

Trabzonlu gazeteciler bir haftanın sonunda Trabzon’a dönecekler.