11 Ağustos 2017 tarihinde şehit edilen Eren Bülbül’ün ölüm yıldönümü sebebiyle ailesi tarafından düzenlenen anma programına katılacak olan yazar Kahraman,  başta Eren ve tüm şehitlerimizi tarih sayfasına eklemek ve unutturmamak için bu kitabı yazdığını belirtti.
2015 yılında vahşice katledilen  Yasin Börü ve arkadaşlarını, İzmir’de katledilen Fırat Çakıroğlu’nu, işkencelerle öldürülen Uygur Türklerini anlatan SON DİRİLİŞ , Afganistan’da taşlanarak öldürülen Farkhunde’yi anlatan SON TAŞ romanlarını kaleme aldığını belirten yazar Kahraman, eğitimci yazar sorumluluğuyla yazmaya devam ettiğini söyledi. Kültür,sanat ve eğitim alanında çok daha büyük projelere imza atmak için girişimlerde bulunduğunu virüs salgını sonrası imza günlerine ve söyleşilerine başlayacağını dile getirdi.  
Yazar Mehmet Kahraman Sarıkamış’ta, Çanakkale’de şehit düşen ONBEŞLİLER’i   Eren Bülbül’ün romanında bütünleştirdiğini belirtti.Günümüz gençlerine şehit Eren’i rol model olarak sunmak üzere SON KAHRAMAN romanını kaleme aldığını söyleyen yazar Kahraman, 11 Ağustosta  kabri başında Eren’i anmak ve dua etmek üzere duyarlı olan herkesi davet etti.