Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ile Eğitim Öğretim’e başlayan yüksek Okulun YÖK’e devir teslimi gerçekleşti.
 
 
Meslek Yüksek Okulu için Şalpazarı’na yapılması,açılması hayal deniliyor idi ama gerçek oldu.
 
2020/2021 Eğitim Öğretim’e devam eden Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu’nun YÖK’e devir teslim Töreni Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu, Milletvekili Av.Salih Cora, Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Akparti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay Siyasi Parti Temsilcileri mahalle Muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Devir teslim Töreni sonrası bir açıklama yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız; Şalpazarı Belediyemizin mülkü olan Binamızı Trabzon üniversitesine törenle devrettik.sene başında iki bölüm ile eğitim ve öğretime açılan ve halen kırkbir öğrenci ile uzaktan eğitime devam eden Şalpazarı MYO tüm tefrişat ve donanımı ile eksiksiz olarak devir protokolünü gerçekleştirdik.
           
  Yapmını Üsküdar Belediye Başkanı sayın Av. Hilmi Türkmenin üstlendiği, okulun ve birçok hizmetin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri bulunun, milletvekilimiz sayın Av. Salih Cora, Trabzon üniversitesi Rektörümüz sayın prof dr Emin Aşık Kutlu, ilçe kaymakamımız sayın Uğur Ünsal, ilçe başkanlarımız sayın Zeki Çabuk ve Ömer Özdin , kurum ve kuruluşlarımızın yetkilileri, muhtarlar, meclis üyeleri, esnaflar, ve vatandaşlarımızın sosyal mesafe uygulanarak MYÖ’nün toplantı salonunda törende devrini yaptık. İlçemize Trabzon üniversitemize ve ülkemize hayırlı olsun.