Ortahisar'dan Ortahisar'a ''Bağ Bozumu Festivali''Coşkulu Geçti 

Haber: Ömer Altıntaş  / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

Trabzon'da Kültürlerin Buluşması ''Bağ Bozumu Festivali'' geceye damga vurdu.Trabzon Ortahisar Belediyesi İle Ürgüp Ortahisar Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladığı Trabzon'un İki Farklı İlçesi Olan Ortahisar Belediyesi ile Ortaklaşa Bağ Bozum Festivali düzenledi. 
Geceye Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,MHP Trabzon Milletvekili Adayı Nihat Birinci,Trabzonspor Kulüp Başkan Yardımcısı Cahit Erdem,Zeyyat Kafkas,Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri,Mahalle Muhtarları,Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Selim ,Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacinail Altunay,Daire amirleri ,Personel ve davetli vatandaşlar katıldı.

Trabzon Ortahisar da bu yıl 2. düzenlenen olan bağ bozum festivali Şalpazarı'ında ise ilk kez düzenlenecek. ‘Üzümler ve Pekmez Kapadokya, Ürgüp Ortahisar’dan, Etli Pilav ve Ayran İkramı Şalpazarı’dan’ sloganıyla İlki Trabzon Şalpazarı’nda muhteşem bir festival ile düzenlenecek. Trabzon Ortahisar da festival Ortahisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Aycan ve Rafet El Roman eşliğindeki konser düzenlendi. Trabzonspor Taraftarı olan ve Trabzon Halkı Tarafından müthiş ilgi gören Refet El Roman Trabzon Ortahisar'ı salladı. Rafet El Roman'ın tüm şarkılarına eşlik eden Trabzon Halkı güzel bir gece geçirdi. EKOL Ses ,Görüntü,Işık,Organizasyon'un kusursuz hizmeti ile Trabzon Halkı Profesyonel görsel hizmet gördü. 
TRABZONSPOR'DAN REFET EL ROMAN'A FORMA 
Ortahisar'dan Ortahisar'a ''Bağ Bozumu Festivali''ne katılan Trabzonspor Başkan Yardımcıları Cahit Erdem ve Zeyyat Kafkas Trabzonsporlu olduğunu sürekli her konserinde deklere eden ve Trabzonspor Karılaşmalarını hiç kaçırmayan Rafet El Roman'a Trabzonspor Forması Hediye etti. Aynı Anda Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'te Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç'e ve Sanatçı Rafet El Roman'a Trabzon İşi Meşhur Gümüş Telkare Hediye etti. Ürgüp Ortahisar Belediyesinin getirdiği 11 Ton Üzüm ve Pekmez Trabzon Ortahisar Halkına Dağıtıldı. Gecenin finalinde Muhteşem Havai Fişek gösterisi Trabzon'un her tarafından dakikalarca seyredildi. 

ÜRGÜP ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ ;

Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç,yaptığı konuşmada Trabzon Ortahisar Halkına Kültürlerin Buluşması ''Bağ Bozumu Festivali'' ne gösterdikleri muhteşem ilgiden dolayı teşekkür etti. Genç, ''Bağ Bozumu Festivali''nde Üzümler ve Pekmez bizden Ürgüp Ortahisar'da 2.cisi yapılacak olan ''Ortahisar Hamsi Festivali''nde ise hamsiler Trabzon Ortahisar'dan . dedi.

ORTAHİSAR'DAN ŞALPAZARI'NA BAĞ BOZUMU 12.09.2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ 
 Şalpazarı'nda ise sunucu ve organizatör Erol Yanık’ın sunumuyla gerçekleşecek olan “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali” nde Zeynep Başkan, Sebahattin Yanık, Çayan Hüseyin Aydın, Murat Kumaş, Ali Alkurt, Batuhan Turan, Ali Bulut ve Süpriz sanatçılar sahne alacaklar.
BAŞKAN GENÇ, BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ

Kardeşimiz olan Nevşehir Ürgüp Ortahisar Belediyemizle ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz İkinci #BağBozumuFestivali’ne katılımları ile mutluluğumuzu paylaşan binlerce hemşehrimize çok teşekkür ediyoruz.

ı.