16-19 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılan Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Milletvekilleri, Büyükşehir belediye başkanları, bürokratlar, Sürmene ilçe belediye başkanı Rahmi Üstün, diğer İlçe belediye başkanları ,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni; saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’ne devasa boyutlardaki Sürmene Kayığı ile katılan Sürmene Belediyesi, standa gelen misafirlerini yöresel ikramlıklarla ağırladı. Dört gün devam eden Trabzon Tanıtım Günleri’nde Sürmene’ye merak edenler, tanımak isteyenler ve memleket hasreti çekenler Sürmene Belediyesi standını ziyaret ettiler.Sürmene Kayığını ve Bıçağını  Kocaeli’ne taşıyan Sürmene Belediyesi, ziyaretçilerine tarihi turistik Sürmene gölgesinde soluklanma imkanı sundu.Sürmene Belediyesi kurduğu stantla bir nebze dahi olsa memleket hasreti çekenlerin hasretini dindirdi.

Sürmene Belediyesi standı ziyaretçilerin yanı sıra bürokratların da ilgisini çekti.

BAŞKAN ÜSTÜN ZİYARETÇİLERİ KARŞILADI

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün , standı ziyaret eden büyük küçük herkesle tek tek ilgilendi. Başkan Üstün; alçakgönüllü, güler yüzlü ve dostça sohbetiyle gönüllere taht kurdu. Sürmene’yi meşhur Sürmene Bıçağı,Takası ,Pidesi ve tarihi evleri ile  önce tüm ülkeye sonra tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediğini belirten Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün , “Sürmene; horonuyla, kültürüyle, sanatıyla, sporuyla, turizmiyle, doğasıyla, yaylalarıyla, kendine has mutfağıyla kısacası tüm vizyonuyla önce ülkeye sonrada dünyaya açılmaya hazır bir kent olduğunu her defasında üstüne basa basa anlatmaktayız .

Biz Sürmene ilçemizin potansiyelinin farkındayız; Türkiye nasıl farkında olmuşsa ,tüm dünya da bunun farkına varacak. Bizim şehrimiz yeşille mavinin kavuştuğu yerdir; bizim şehrimiz kültür beşiğidir; bizim şehrimiz sımsıkı kucaklaşmaların adresidir. Karadeniz insanı horon gibidir. Birbirine bağlıdır; merttir; kararlıdır; merhametlidir.

Sürmenemizi tanıtmaya devam edeceğiz; durmak yok.“dedi.