Kadırga Otçular Haftası Başladı 

Gümüşhane-Trabzon sınırındaki bin 800 rakımlı Kadırga Yaylası'nda, "Kadırga Otçular Haftası" 19 Temmuz 2019 Cuma gününden beş ilçe tarafından el ele kol kola birlik beraberlik içinde  başladı.

Geçen yıl beş ilçe tarafından görkemli bir şekilde organize edilen  Kadırga Otçular Haftası bu yıl yine geniş kapsamlı bir şekilde ;Trabzon  ilçe Belediyeleri olan Şalpazarı Belediyesi,Maçka Belediyesi,Tonya Belediyesi,Gümüşhane'nin Özkürtün ve  Kürtün Belediyeleri tarafından beş ilçe tarafından el ele kol kola birlik beraberlik içinde başladı. 
Beş ilçe belediyesinin tarafından gerçekleştirilen "Kadırga Otçular Haftası" 19 Temmuz 2018 cuma günü beş ilçenin temsil ettiği obalardan ilçe Belediyeleri otçu yürüyüşü ile başlayarak Kadırga Merkezindeki Şenlik alanında bir araya geldiler. Şenlik alanına gelen beş ilçe vatandaşları el ele vererek horon oynayarak yıllardan beri gelen Trabzon ve Gümüşhane dostluğu pekişti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman ,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan Horonları ile izleyenleri büyülediler 
Maçka İlçesi Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan’ın katılımı ile Kadırga Yaylası’nda yerini aldı. Maçkalılar Kadirga otçular haftası için kadırga'ya akın ettiler. .