İTürkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’nin 140 üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Çanakkale Kültür Gezisi tamamlandı. Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’in destekleriyle Çanakkale’ye giden emekliler Başkan Genç’e ve TÜED Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar’a teşekkür ettiler.
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in verdiği destek doğrultusunda tüm üyelerine Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmaya çalışan Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi, bu yıl 3. Çanakkale Kültür Gezisi’ni gerçekleştirdi. Başken Genç tarafından Trabzon’dan uğurlanan kafile ilk olarak Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Narlı Köyü’ndeki TÜED Narlı Sosyal Tesisleri’nde konakladı. TÜED Narlı Tesisleri’nde, kafile içerisindeki sanatçıların yaptığı müzikal gösteri katılımcıların keyifli zaman geçirmesini sağladı. Sanatçılar tarafından seslendirilen Çanakkale Türküsü büyük beğeni topladı.
 
Konaklamanın ardından ilk gün Çanakkale’ye ulaşan ekip, şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda duygusal anlar yaşadı. Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Heykeli, Namazgah Tabyaları ve Hamidiye Tabyaları ile başlayan Çanakkale turunu, Anzak Koyu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı önündeki askeri hastane, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Şehitliği ziyaretleri takip etti. Ziyaret noktalarında duygusal anlar yaşayan Trabzon Emekliler Derneği üyeleri, bu duyguları yaşamalarında emeği olan herkese teşekkür ettiler. İlk kez Çanakkale’ye gittiğini belirten bazı üyeler, “Kesinlikle bu topraklara gelmek için geç bile kalmışız. Burası her Türk’ün gezip görmesi gereken bir yer. İnsan buralarda gezince bir kez daha; bu cennet vatanın ve onu bize armağan edenlerin kıymetini anlıyor. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz kesinlikle burayı gelip görmeli. Biz ekonomik zorluklardan ötürü ancak şimdi görebildik. Bu minvalde burayı geç de olsa görmemize yardımcı olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve kendisinden bu sözü alan Dernek Başkanımız Sayın Burhan Bayraktar’a; emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Çanakkale’nin tarihi noktalarını gezdikten sonra Çanakkale şehir Merkezi’nde Çanakkale Belediyesi Meclis Başkanı Süleyman Canpolat tarafından karşılanan ekip, burada gerçekleştirilen sohbetin ardından hareket etmek üzere konaklayacağı Narlı Tesisleri’ne gitti. Ardından Trabzon’a dönen emekliler, Çanakkale Zaferi Ruhunu yerinde yaşamış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. TÜED Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar ise, “Üye arkadaşlarımız çok verimli bir Çanakkale turu gerçekleştirdiler. Bizler de Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç sayesinde onlara güzel duyguları tattırmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Kendisine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.