Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte toplamda 125 kişiye kitap hediye edildi.
Kitap almaya hak kazananlar, belediyenin sosyal medya hesaplarından düzenlediği etkinliğe katılanlar arasından kura yöntemiyle belirlendi. Kitaplar, katılımcılara kargoyla gönderildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, salgın sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı evlerinde yaşamak zorunda kalan insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma bilinci yerleştirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.
“KİTAP OKUMAK, BİR SEVDA İŞİDİR”
Kitap okumanın kültürel yetkinliği artıracağını kaydeden Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitaplar; bilgimizi, görgümüzü, duyarlılığımızı artıran ve bize değer katan en önemli araçlardır. Kitap okumayı sadece boş zamanlarımızı değerlendirdiğimiz bir uğraş olarak görmemeliyiz. Okumak, araştırmak başlı başına bir iştir. Bir sevda işidir… Ülkemizde kitap okuma oranını ne kadar artırırsak, o oranda kültürel yetkinliğimizi de artırmış oluruz. Farkındalık sahibi olmak ve bilincimizi artırmak için mutlaka kitap okumalıyız. Bir konuyu bilmek için; o konuyu doğru kaynaklardan okumak gerekiyor. Ne kadar kitap okursak bilgimiz, görgümüz ve duyarlılığımız o oranda artmış olur.”
“SALGINI FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRDİK”
“Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı vatandaşlarımızda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapları sevdirmek için böyle bir etkinlik düzenledik.” diyen Başkan Genç, “Bu etkinliğimizle kitap okuma konusunda bir duyarlılık oluşturduğumuzu düşünüyorum. İnşallah, imkânlarımız ölçüsünde bu tür etkinliklerimizi daha da artıracağız. Şehrimizde çok sayıda yazar, araştırmacı ve edebiyatçı var. Bu yazarlarımızın yöremizin tarihi, sanatı, kültürü ve sporuyla ilgili çok sayıda değerli kitapları var. Bunların kitaplarının tanıtılmasını sağlamak, hem Trabzon’unumuzun tarihini, kültürünü, geçmişini bilmek, şehrimizi daha iyi tanımak için de bir fırsat olarak görüyorum. Çok sayıda vatandaşımız etkinliğimize katılarak kitap almaya hak kazandı. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin çeşitli illerinden etkinliğe katılarak, kitap almaya hak kazananlar Ortahisar Belediye’sine teşekkür etti. Düzenlenen çekilişte; gazeteci Hasan Kurt tarafından yazılan ‘Bir Zamanlar Trabzon’ kitabı 35 adet, spor yazarı Cevat Ocak tarafından kaleme alınan ‘Dozer Cemil’ kitabı 40 adet, yazar Mustafa Durmuş’un kaleme aldığı ‘Erkan Ocaklı’ kitabı ise, 50 adet hediye edildi.