Prof. Dr. Temel Öztürk’ün koordinesinde hazırlanan ‘Trabzon’da Fetih ve Şehir’ isimli kitap, beğeni kazandı. 

Şehrin tarihini ve kültürünü tanıtmaya ve gelecek nesillere aktarmaya önem veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültür yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Trabzon’da Fetih ve Şehir’ isimli kitap, Atatürk Alanı’nda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının giriş katlarından ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

TARİH DİNAMİK BİR SÜREÇTİR
1461’den sonra Türk ve İslam tarihi içinde önemli bir mevkiye sahip olan Trabzon’un kutlu fethinin şimdiye kadar sayılı eserde yer aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Fethi çeşitli yönleriyle ele alan bu eserler, şehrimiz için şüphesiz ki çok önemli ve vazgeçilmez bir arşiv oluştururlar. Öte yandan fetih yayınlarının sürekli olması, mümkün olduğunca ayrıntılı halde derinleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü tarih dinamik bir süreçtir. Her an yaşamakta ve yorumlanmaktadır. Her gün yeni bir bilgi ve belge ışığında yeniden değerlendirilen bir iklimdir. Dolayısıyla her gün yeniden inşa edilen, taş üstüne taş konulan bir binadır tarih. Bu binanın sağlam temelleri üzerinde yükselmeye devam etmesi elzemdir. Gün ışığına çıkan yeni veriler, ana yapıya eklenmelidir” dedi.

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın ‘Trabzon Tarihi’ perspektifi, bu yaklaşımla ele alınmaktadır. ‘Trabzon’da Fetih ve Şehir’ isimli eserin her şeyden evvel önemi buradadır. Prof. Dr. Temel Öztürk hocamızın koordinesinde yürütülen bu çalışma, Trabzon’un fethini öncesi ve sonrasıyla ele alıyor. Şehrimizin fetih öncesi ve sonrası, bütün yönleriyle, titiz bir çaba ürünü olarak değerlendirilmiş oluyor. Kitabımızın tarihçiler başta olmak üzere kültür ve sanat kamuoyuna, hepimize hayırlı olmasını ve bol okur bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.