İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz AYDIN, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’a, soru önergesi vererek depremde kaybolan çocuklarının durumunu sordu.

Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye’den bazı çocukların kaçırılarak, ABD’de bulunan bir çocuk istismarı şebekesinin eline düşürüldükleri iddiaları kamuoyuna yansımıştır diyen Aydın şu şekilde devam etti: Amerika’da çekildiği iddia edilen görüntülerde bir çocuğun Türkçe konuştuğu video kaydı sosyal medyada uzun bir süre yer almıştır. Buna karşın; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ, 1912 çocuğumuzdan bir tanesi bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını açıklamıştır, dedi.

Birçok Aile Kayıp İlanı Verdi

Annesinin Rahatsızlığı İçin Geldiği Trabzon'da Başından Vurulan Polisten Acı Haber Annesinin Rahatsızlığı İçin Geldiği Trabzon'da Başından Vurulan Polisten Acı Haber

   Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in deprem bölgesinde çocukların kaybolmamasına dair tedbirler alınması hususunda, siyasi iktidarı birçok kez uyarmıştır diye belirten Aydın, Fakat birçok depremzede ailenin kayıp çocuk ihbarında bulunduğu bilinmektedir. Buna karşın yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Önergede 5 Soru Bulunmaktadır

1.​6 Şubat 2023 yılında yaşanan deprem sonrasında kaç ailemiz kayıp çocuk ihbarında bulunmuştur? Bu ihbarlara Bakanlık tarafından hangi yanıtlar verilmiştir ?

2.​Depremde kaybolan çocuklarımız için Bakanlığınızca çalışmalar yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu çalışmalar nelerdir?

3.​Kayıp çocuk başvurusunda bulunan ailelerimizden şimdiye kadar kaç ailemiz çocuklarına kavuşmuştur?  Bakanlık olarak bu çocukların bulunmasında hangi çalışmalar yürütülmüştür?

4.​Depremde ailesini kaybeden çocuklarımız, Bakanlığınız tarafından koruma altına alınmış mıdır? Eğitim çağında olan çocuklarımıza, yaşadıkları travmadan dolayı, psikolog ve pedagog desteği sağlanmış mıdır? Sağlanmadıysa neden sağlanmamıştır?

5.​Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlerden edindiğimiz bilgilere göre, Akdeniz sahillerinde bulunan kimliği belirsiz birçok cansız bedenlerin, deprem bölgemizde kaybolan vatandaşlarımızla DNA eşleşmesi yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?

05Cedc5F B4F9 4D54 Be41 Fba941C32Ffc95873Cb4 2E53 432C B744 4F40661B634D

Editör: Haber Merkezi