HİZMETE TALİP OLDUK

A9A2C0Cc D8Cb 488C 818B 59Db561D5073

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık, 2019’da geldiği Yomra belediye başkanlığı görevindeki 5 yılını değerlendirdi. Başkan Bıyık, “Yomra belediye başkanlığı görevini bir dönem daha yaparak görevi tamamlamış olacağım. Bugüne kadar verdiğim her sözü tuttum. Vatandaşımızın karşısına çıkıp bir dönem daha yetki isteyeceğim. Yapacağım projeleri tamamlayıp müsaade isteyeceğim” dedi.

08230069 6233 41A7 9769 78953Bbdab1D
 Yomra’da çok adaylı bir seçim yarışı olacağını dile getiren Bıyık, aday olan herkesi arayıp, tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Saha çalışmalarında yaptığı icraatları anlatacağını kaydeden Bıyık, kişisek ve siyasi kavgalardan uzak durarak ılımlı bir seçim süreci izleyeceklerini kaydetti. ‘Yomra’da yapılamayanları yapmak için yola çıktık’ diyen Bıyık, “5 yıl evvel Yomra’da yapılmayanları yapmak, ilçemizi ve insanlarımızı hakkı olan hizmetlere kavuşturmak için yola çıktık. Sizlerin desteği ile göreve seçildik. Şükürler olsun ki, 5 yıl boyunca ilçemize hizmet edebilmekten başka derdimiz olmadı. Her türlü zorluğa ve engele rağmen Yomra’ya hizmet aşkımız hiç körelmedi. Hiçbir zorluk karşısında pes etmedik” dedi.

B1C28587 F288 4073 A16E Db4A0Ede5F1A

BİRLİKTE BAŞARDIK

Bıyık, ilçeye bir çok proje kazandırdığını kaydederek, “Birbirinden değerli çok sayıda eseri ilçemize kazandırmış olmanın mutluluğu ile tekrar karşınızdayız. Bu kitapçık ile 5 yıllık sürede yaptığımız işleri bilgilerinize sunuyoruz. Yaptığımız işlerle ilçemiz kabuğunu kırmış, Yomra’mız Trabzon’un merkez ilçesi haline gelmiştir. Yomra’mızda yaşanan değişim ve dönüşüm  Trabzon’un her noktasında hissedilmiş, uyguladığımız projelerimiz birçok ilçe tarafından örnek alınmıştır. Tüm bu işleri hep birlikte başardık” diye konuştu. 
8Fc14035 C334 4A7E 8Faf 4Dcb4A9607E9

YOMRA ÇAĞ ATLADI

Bıyık, yeniden hizmete talip olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Yeni dönemde daha da güzel işleri yine birlikte başarmak için sizden bir kez daha yetki istiyoruz. 5 yıllık dönemde yaptığımız çalışmaların üstüne yeni dönemde ekleyeceğimiz çalışmalarla Yomra’mızı, Türkiye’nin en yaşanılabilir ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. 5 yıllık sürede neler yaptığımızı bu kitapçık ile sizlere arz ederken özellikle ifade etmek istiyorum ki, Yomra’yı Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri haline getirmek için neleri daha yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz.”

Bıyık, hizmetleri şu şekilde sıraladı: 

C24691D6 6B74 4133 8C12 16A31848C8A0

DOĞALGAZ KONFORUNU YOMRA’NIN HİZMETİNE SUNDUK

Büyükşehir Meclisi’nde oturma düzeni değişti! Büyükşehir Meclisi’nde oturma düzeni değişti!

31 Mart 2019 öncesinde bir tane bile doğalgaz abonesi bulunmayan Yomra’mızın merkez mahallelerini doğalgaz konforuna kavuşturabilmek için seferberlik ilan ettik.
Kaşüstü Mahallesi’nin yüzde 90’ını, Sancak Mahallesi’nin yüzde 50’sini doğalgaz
konforuna kavuşturduk. İlçemizde doğalgaz çalışmalarına halen devam edilmekte olup 2024 sonuna kadar merkez mahallelerimizde doğalgaz konforuna kavuşmamış işyeri ve konut kalmayacaktır.

ONARIYORUZ

Yomra’mızdaki doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların onarımları belediyemizce gerçekleştirilmektedir. Şebeke hattı imalatı için kazılan yollar, imalat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılan şebeke test çalışmalarının olumlu sonuç vermesiyle onarılmaktadır. İmalatın ardından hemen test çalışması yapılamadığından, test çalışmalarının tamamlanması süre almaktadır. Test çalışmaları yapılan ve olumlu sonuç alındığı doğalgaz firmasınca belediyemize bildirilen yolların onarım çalışmalarına hemen başlanılmaktadır. Bu kapsamda hat imalatı ve test çalışmaları tamamlanana birçok yolda onarım çalışmaları tamamlanmıştır. Test çalışmaları henüz tamamlanmayan hatlardaki onarım çalışmaları bu nedenle bekletilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın anlayışına sığındığımızı beyan ediyoruz.

HÜKÜMET CADDESİ YENİDEN YAPILDI

Uzun yıllardır hiçbir yenileme, bakım ve onarım çalışması yapılmayan Hükümet Caddesi’ni tümüyle yeniledik. Üst yapı çalışmalarından önce caddenin altyapısını yaptık. Doğalgaz ve yağmur suyu hattı çalışmalarını ivedilikle gerçekleştirdik. 1500 metre doğalgaz hattı, 1380 metre yağmur suyu hattı imal ettik. Ardından üst yapı çalışmalarına başladık. 5 bin metre bordür, 8.400 metrekare parke kaplama, 9.500 metrekare doğal küp taş kaplama, 17 adet kent mobilyası, 5 adet yer üstü çöp konteynırı, 25 adet mini çöp kovası ve 65 adet muhtelif ağaçla caddeyi donattık. 110 aydınlatma direği ile ışıl ışıl hale getirdiğimiz Hükümet Caddesi, Yomra’mızın yeni yüzü oldu.

OMRA KÜLTÜR MERKEZİ
İLÇEMİZE ÇOK YAKIŞTI

Yomra Kültür Merkezi sadece ilçemize değil, Trabzon’a hizmet veriyor.
31Mart 2019 öncesinde ilçemizde düğün salonu adı altında köhne bir yapı bulunuyordu. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak insanlarımıza yakışır modern bir yapıyı ilçemize kazandırmak için harekete geçtik. Yomra’mızın sadece bir düğün salonuna değil, çok amaçlı kullanıla- bilecek modern bir kültür merkezine ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Plan ve proje çalışmalarını tamamladıktan sonra hizmet süresini tamamlamış eski yapıyı yıktık. Yerine, Yomra Kül- tür Merkezini inşa ettik. Yomra Kül- tür Merkezi bünyesinde 400 kişilik Dursun Şahin Düğün Salonu, 320 kişilik Muammer Pekşen Konferans Salonu, 130 kişilik Prof. Dr. Berahitdin Albayrak Çok Amaçlı (nikah, kına, nişan) Salonu bulunuyor. Kültür Merkezimizin zemin katında ayrıca Yomralı kadınların eğitim aldığı Halk Eğitim Salonlarını ilçemize kazandırdık. Yomra Kültür Merkezi sadece ilçemize değil, bütün Trabzon’a hizmet veriyor. Bölge ilçelerimizin insanları dahi düğünlerini Yomra Kültür Merkezinde yapıyor. Kültür Merkezimiz- de yılda ortalama 600 (düğün, konferans, toplantı, kına, nikâh, nişan) organizasyon yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi