Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan Teşekkür 

MUSTAFA BIYIK

Kıymetli Yomralılar;
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son bir haftadır etkili olan sağanak yağış, ilçemizde çeşitli su taşkını ve heyelan olayları yaşanmasına neden olmuştur. Tüm noktalara müdahele edilmiştir. Çalışmalarımız özetle şu sekildedir:

1-) Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Yomra-Özdil-Oymalı Grup Yolu'nda çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir. Karayolları, DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve Yomra Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında, yolun kesilmesine neden olan iki noktadan birinde geçiş sağlanmıştır. Diğer noktada ise hafta sonu da çalışmalara devam edilerek işlem tamamlanacaktır. 

2-) Merkez mahallelerimize içme suyu sağlayan ana isale hattı, heyelan nedeniyle 5 ayrı noktadan arızalanmıştır. TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince arıza giderme çalışmalarına devam edilmektedir. Bu hattan bir süre su verilemeyecek olup, içme suyu depolarımız TİSKİ ekiplerince günübirlik olarak doldurularak su ihtiyacı karşılanmaya çalışılmaktadır. 

3-) Selin vurduğu Demirciler Mahallemizde, birçok farklı noktada su taşkını ve heyelan olayları meydana gelmiş olup, çok sayıda yol ulaşıma kapanmıştır. Yomra Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesinin desteği ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm faaliyetler tamamlanıp, hayat normale dönene kadar çalışmalara devam edilecektir. 

4-) Dün akşamki yoğun sağanak yağış nedeniyle başta Sancak, Kaşüstü ve Gürsel mahallelerimiz olmak üzere çok sayıda mahallemizde heyelan olayları yaşanmış ve yol kesintileri oluşmuştur. Ekiplerimizce tüm noktalara müdahale edilerek olağan akış saflanmıştır. Ekiplerimiz bu noktalardaki tüm sorunları ortadan kaldırana kadar çalışmalarına devam edecektir. 

5-) Yaşanan bu süreçlerde ilçemizi anbean takip eden, tecrübesi ile yanımızda olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu başta olmak üzere; Karayolları, DSİ ve TİSKİ yetkilileri ile çalışanlarına, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı ve personellerine Yomra halkı adına teşekkür ederim. 

6-) Bu akşam (21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece) ilçemiz için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştır. Can güvenliği için dere yatakları ve heyelan riski taşıyan alanların terk edilmesi, kuvvetli sağanak yağışı sırasında zaruri olmadıkça dışarı çıkılmaması önem taşımaktadır. 

7-) Yaşanan tabi olaylar nedeniyle ilçemiz genelinde ölüm, yaralanma, kayıp olayı yaşanmamıştır. Ancak dere yataklarının kanunlara aykırı şekilde kullanımı her yağmurda can güvenliği riski oluşturmaktadır. Dere yataklarına hafriyat, inşaat artığı, çöp vs dökmek kesinlikle yasak olup ağır cezaları bulunmaktadır. Bu kuralı ihlal edecekler için gerekli yasal çalışmalar ivedilikle gerçekleştirilecektir...