Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU’ “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı 
 
Vali Ustaoğlu;“İstiklal Marşı’mız, ülkemizin bağımsızlık sürecinde faal rol alan, hayatını vatanına ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır. Bugün, İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Topyekûn vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mız, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur.
 
Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında ebediyen yankılanmaya devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyorum.”