Birleşmiş Milletler tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” insan hakları kavramının en temel normudur. Bu sebeple 10 Aralık, tüm dünyada ‘insan hakları günü’ olarak kutlanmaktadır.
 
Ülkemiz, baştan bu yana Birleşmiş Milletler teşkilatının içinde yer aldığından, insan hakları konusundaki duyarlılığını, İnsan Hakları Bildirisi ve onu izleyen sözleşmelerde ifadesini bulan temel düşünceyi paylaştığını da samimiyetle açığa vurmuştur.
 
Anayasamızda, insan hakları ile uyum içinde, uluslararası belgelerde yer alan temel hak ve özgürlüklere tek tek yer verilmiş ve bunlar güvence altına alınmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de bireylerin güvenliğine ve insan haklarına büyük önem verilmektedir.
 
Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da son yıllarda önemli adımlar atılmıştır ve atılmaya devam etmektedir.
 
Valiliğimiz ve bağlı kurum kuruluşlarımızda da devletimizin bu anlayışı çerçevesinde, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem verilmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerin güven içerisinde kullanılması için gayretle çalışmaktayız.
 
Bu vesileyle, her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”