Kabulde öğrencilerle tanıştıktan sonra sohbet eden ve eğitim öğrenim hayatlarına dair tavsiyelerde bulunan Vali Ustaoğlu, kitap okumanın başarıyı da beraberinde getireceğini söyledi.

Kitap okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasının önemine değinen Vali Ustaoğlu, “Çocuklarımıza erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması bakımından bu hafta ve düzenlenen etkinlikler büyük önem arz ediyor. Burada çocuklarımız erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazanırken, hem kültürel hem de sosyal hayatlarına katkı sağlıyorlar. Bu amaçla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, kütüphane müdürlüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın ortaklaşa geliştirdikleri etkinlikler sayesinde çocuklarımız, erken yaşlarda sanat kabiliyetlerini de geliştiriyor, kadim şehrimiz Trabzon’un tarihî-kültürel değerlerini tanıma fırsatı buluyor. Etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Öğrencilere başarılar dileyen Vali Ustaoğlu, daha sonra kitap dostu misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. 

Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Feyhan Kurnaz, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Emin Akgün, öğrenciler ve aileleri hazır bulurdu.