Vali Ustaoğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

 "Muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını karşılamak, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak ve muhtarlık müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, her yılın 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir.

 Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda müracaat edecekleri ilk kapı olan; seçilerek milletimizin teveccühüne, itimadına mazhar olma makamı olan muhtarlıklarımız devlet yönetimimizde çok önemli bir yer tutmaktadır.

 Muhtarlarımız, görev yaptıkları köy ve mahallelerde halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yüklenmiş bulunmaktadır.

 19 Ekim Muhtarlar Günü, demokrasi piramidimizin tabanıyla tavanının buluşması, kucaklaşması amacıyla ülkemizde yeni ve hayırlı bir geleneğin tesisine de vesile olmaktadır.

 Bu itibarla muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizde görev yapmış olup ebediyete intikal etmiş olan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, geçmişte devletimize muhtar olarak hizmet etmiş muhtarlarımıza sağlık ve selamet diliyorum. Aktif görevde bulunan bütün muhtarlarımızın ve tüm halkımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

İsmail Ustaoğlu

Trabzon Valisi