Bulduğu her fırsatta ilçelere ziyarette bulunan Başkan Zorluoğlu, son olarak Vakfıkebir’e giderek sorunları yerinde inceledi. Başkan Zorluoğlu’nun Vakfıkebir ziyaretinde Genel Sekreter Vekili Süleyman Gün, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, Büyükşehir Belediyesi II. Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile ilgili daire başkanları da hazır bulundu. Başkan Zorluoğlu’nun Vakfıkebir’e ekibi ile tam kadro gerçekleştirdiği ziyaret, ilçe yetkilileri, muhtarlar ve halk tarafından memnuniyetle karşılandı. 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ilk durağı Vakfıkebir Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Muhammet Balta, ilçelerine ziyareti nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkürlerini iletti. Başkan Balta, Vakfıkebir’in sorunları ve yürüttükleri çalışmalarla ilgili Zorluoğlu’na bilgi verdi. Başkan Zorluoğlu daha sonra Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’yı ziyaret etti. Ziyarette Vakfıkebir’in gelişmesi ve en iyi hizmeti alması için yapılması gerekenler noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. 

ZORLUOĞLU MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ 
Başkan Zorluoğlu, Vakfıkebir ilçesi mahalle muhtarlarıyla da bir araya geldi. Amaçlarının sorunları yerinde tespit etmek olduğunu dile getiren ve mahalle muhtarlarının sıkıntılarını dinleyen Başkan Zorluoğlu “Seçimden önce de sıkça ifade ettiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi sadece Trabzon’un merkezine değil, tüm ilçelerine hizmet götürmekle mükelleftir. Bu manada Vakfıkebir ilçemiz de Büyükşehir Belediyesinden hak ettiği payı ve hizmeti bizim dönemimizde alacak. Yatırım programımızı da bu anlayışla hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kırsalda değil, ilçe merkezlerinde de daha görünür hizmetler vermek istiyoruz” diye konuştu.   

AYNI SİSTEMİN PARÇALARIYIZ 
Muhtarlarla aynı ekibin içerisinde yer aldıklarını vurgulayan Zorluoğlu “Sizler de biz de beş yıllık bir süre için seçildik. Bu süreçte biz sizi ekibimizin kıymetli birer parçası olarak görüyoruz. Aynı sistemin parçalarıyız ve ekip olarak aynı hedefe doğru yol almak durumundayız. Siz de biz de vatandaşlarımızın bizlerden ve devlet kurumlarından beklediği hizmetleri onlarla buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bu beş yıllık süreyi istişare içinde en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum” dedi. 

ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK
Başkan Zorluoğlu, göreve geldikleri 10 aylık süreçte Büyükşehir Belediyesinin kurumsallaştırılması anlamında önemli adımlar attıklarını belirterek “Seçildiğimiz ilk günden itibaren belediyemizde bir yönetim zihniyeti değişikliği yapmaya çalıştık. Vatandaşla daha irtibatlı, daha insan odaklı, güler yüzlü, hizmet odaklı, ortak aklı öne çıkaran bir yönetim anlayışını tepeden tırnağa hakim kılmak için bir mücadele başlattık ve epey bir mesafe aldık. Bu mücadele ve kurumsallaşma süreci devam edecek. Vatandaşımızın Büyükşehir Belediyesinden beklentisi çok yüksek. Bizim bu beklentileri karşılayacak teşkilat yapısına, yönetici ve mesai arkadaşlarına sahip olmamız lazım. Bu anlayışla çalışıyoruz ve inşallah 2020 yılından itibaren de bu anlayışın meyvelerini daha somut bir şekilde görmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.  

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRECEĞİZ
Proje çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Zorluoğlu “10 aylık dönemde bizden önce başlayıp da başta kaynak yetersizliği olmak üzere çeşitli nedenlerle tamamlanamayan hatta bir kısmı tıkanma noktasına gelen çalışmaları tamamlamaya özel gayret gösterdik. Devlette devamlılık esastır diyerek bizden önce başlatılan projeleri sahiplendik ve büyük bir bölümünü tamamladık. Kalan bölümü de tamamlanmak üzere. Aynı zamanda seçim döneminde söz verdiğimiz önemli projeler için de gerekli adımları attık. Hem Ortahisar’da hem de 18 ilçenin tamamında insanlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirme konusunda kararlıyız. İnşallah kaynak noktasında da önümüzdeki engelleri aşarak bu beş yıllık süreçte tüm sözlerimizi tek tek yerine getireceğiz” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, temaslarını esnafı ziyaret ederek ve Vakfıkebir halkı ile bir araya gelerek noktaladı. Başkan Zorluoğlu, ziyaret ettiği esnaflarla çay içip, sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanının bizzat ilçelerine gelerek sorunları yerinde görmesinden mutlu olduklarını dile getiren esnaflar ve ilçe sakinleri, Zorluoğlu’na teşekkür etti.