Manevi İlkeli Liyakat Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası
( Mil-Diyanetsen ) Trabzon temsilciliği yaptığı basın açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’am destek verdi.

Mil-Diyanetsen Trabzon;
“Diyanetimizin de Başkanımızın da Yanındayız”

Mil-Diyanetsen Trabzon temsilcisi Ali Türkmen, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi ve bazı barolar, LGBTİ’lere yönelik nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunması, artık bardağı taşıran son damla olmuştur.


İstanbul Sözleşmesinden aldıkları cesaretle, LGBT benzeri dernek, baro ve örgütlerin sosyal medya mecralarında ve internet televizyonculuğu vasıtasıyla ailelerimizi ve çocuklarımızı dinamitledikleri yetmiyormuş gibi, Diyanet İşleri Başkanı hakkında LGBTİ’ lere yönelik nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmaları, İstanbul Sözleşmesi’nin derhal lağvedilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Geçtiğimiz Aylarda bu Konuya Dikkat Çekmişti Geçtiğimiz aylarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda yayınlanan dizilerde evlilik dışı hayatın özendirildiğini söyleyerek tepki göstermişti. Erdoğan, dizi ve programlardaki gayri ahlakiliğe tepki göstererek “Buna bir tavır koymalıyız” ifadelerini kullanmıştı.
“Evlilik dışı hayat medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. Aile kökünü kurutmayı amaçlayan sembollerin önü açılmaya çalışılıyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna hep birlikte tavır koymalıyız.” Değerlendirmelerinde bulunmuştu.
Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın 24.4.2020 tarihinde hutbe irad ederken kullanmış olduğu ‘Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir.
‘İfadelerine, sözde İnsan Hakları Derneği olan ( İHD), suç duyurusunda bulunmasını, akabinde de Ankara ve İzmir barolarının Diyanet İşleri  Başkanımız ve Yüce dinimizin emirlerini hedef alarak şuursuzca yaptıkları açıklamaları maalesef hayret ve ibretle dinledik.
Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu sapkınlığı, sözde İHD ve baroların savunarak, Allah’ın ayetlerini inkar eden cüreti, bunlara bu cesareti veren İstanbul sözleşmesinin iptal edilmemesi sebebiyledir!
Aldığımız ibret ise, Anılan kurumların içinde bulunduğu takvim yılında yaşamalarına rağmen bundan nesiller önceki Lut kavmi gibi aynı zihinsel yapıya sahip olmaları ve dogmatik bir yapıyla devletimiz içinde kurum haline gelmeleridir.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Anayasada ki görev tanımı ‘İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Cumhurbaşkanlığına bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.’ Toplumu din konusunda aydınlatmaya ve anayasada kendisine tanımlanan görevini ifa etmeye çalışan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş hocamızı, yıpratmaya çalışan bu kurumlar hakkında gerekenler yapılmaz ise, bir sonraki aşamada İslam dininin tüm emirlerine karşı saldırıya geçmeleri ve sapkınlıklarını açıktan yapar hale gelmeleri kimseyi şaşırtmamalıdır.
Mil-diyanetsen ailesi olarak tüm üyelerimizle birlikte Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın 24.4.2020 tarihinde hutbe irad ederken kullanmış olduğu ifadelerin her bir harfine aynen katılarak #AliErbaşYanlızDeğildir diyoruz.