Trabzon Meydan'da Sürmene Rüzgarı 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve beraberindekiler, Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu, Trabzon'u 2018 yılında turizm noktasında en iyi konuma getirmek için  çalışacaklarını söyledi.
TRABZON MEYDAN'DA TURİZM AMAÇLI TANITIM STANTLARI AÇILDI
Turizm haftası boyunca Trabzon ve İlçelerinin kendi Tarihi ,Turistik ve El emeği göz nuru Sanatlarını sergilemeleri için stantlar açıldı. Turizm Haftasının 3.gününde Sürmene Kaymakamlığı,Sürmene Belediyesi ,Sürmene Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  ve Sürmene yöresel Bıçakcılar Derneği Başkanı Ali Karamahmutoğlu stant kurarak Sürmeneye özgü sanatları sergilediler. Trabzon Meydan Parkındaki Sürmene Yöresel ürünler ve Turistik Sergiyi ziyaret eden Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene Folklor Ekibi ile birde Folklor Gösterisi yaptı. 
BAŞKAN ÜSTÜN ZİYARETİ SONRASINDA ;
Tarihi Kentler Birliği Üyesi İlçemiz ,Berrak denizi, serin yaylaları, gölleri, sayısız tarihi cami, manastır, konak, hamam ve kaleleri; Sürmene Pidesi, Sürmene Bıçağı, modern  coğrafi işaretli ürünüyle Sürmene son yıllarda turizm alanında büyük fırsatlar yakalamış ve bu fırsatları değerlendirme noktasında büyük atılımlar yapmıştır. Devlet ve özel sektör eliyle kültür varlıklarımızın restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla ilçemizde konaklama merkezlerinin nitelik ve niceliğinin artırılması büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Sürmene'nin turizm pastasından hak ettiği payı alması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Başkan Üstün Turizmden daha çok pay alabilmek için Sürmene'de Yatak sayısını artırmak için elimizden geleni yaparken ,Kentimizdeki Tarihi Binaları Restorasyon yaparak Sürmene'nin al benisini artırmaktayız. Üstün Eğitim binalarımızda yenileme ve İlçemizde Kentsel dönüşüm yapmaya çalışmaktayız.
ÜSTÜN;KISACA TARİHİ YAPITLARI ,MEŞHUR BIÇAKLARI,TADINA DOYUM OLMAZ PİDESİ VE MUHTEŞEM YAYLALARI İLE YAŞANACAK YER SÜRMENE