Trabzon'da 10 Binler ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' İçin Sokağa Döküldü 

Haber: Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Dolayısıyla Trabzon’da başlayan etkinlikler bugün devam etti. Bugün ki etkinlikler ilk olarak Sülüklü Mezarlığındaki şehitlik ziyaretiyle başlarken ardından bu akşam Öğretmen Evinin önünden başlanarak Uzunsokak İstikametinden, Meydan Parkına kadar yürüyüş yapıldı.

O

Trabzon’da 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümü dolayısıyla Ortahisar Belediyesinin düzenlediği etkinliğe binlerce kişi katıldı. Etkinlik kapsamında sanatçı Uğur Işılak bir konser verdi. konserde yer yerinden oynadı. konser sonrası yapılan protokol konuşmalarında .

AHMET METİN GENÇ;

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Sanatçı Uğur İşilak'a ve Trabzon Meydan Demokrasi ve Hürriyet Parkını doldura Onbinlerce vatandaşa teşekkür etti. Başkan Genç,Trabzon halkı 15 Temmuz'da gereğini en güzel yapmış aynı halk bugün ve yarında Darbe ve kalkışımlara asla müsade etmeyecektir vatandaşalık görevini layıkı ile yapacaktır . 
VALİ YAVUZ; EREN BÜLBÜL'ÜN KANI YERDE KALMADI 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane'de ki terör operasyonunda öldürülen 2 terörist ile ilgili konuştu.  Vali Yavuz, "Biz Türk milletiyiz. Biz milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, öz değerlerine sahip çıkan bir milletiz. Öyleyse 15 Temmuz’un 2. Yılında bu duygu ve düşüncelerimizi ortaya koyarak önümüze bakmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere. Biz artık yönetim modelimizi değiştirdik. Bununla ilgili düzenlemeler süratle yapılıyor. Bundaki maksat şudur. Ülkemiz değerlerini, yer altı yer üstü, insan kaynaklarını çok hızlı kaliteli metodla planlayalım, programlayalım, harekete geçirelim. Hızımıza hız katıp hak ettiğimiz yere bir an önce ulaşalım. Biz ortalama gelir seviyemizin belki de 4 katını hak eden ülkeyiz. Bundan sonra sayın Başkanımız, Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, bütün kamu kurum kuruluşları, STK- siyasi partiler, 81 milyon vatan evladıyla geleceğe güvenle bakalım, daha çok çalışalım, hedeflere ulaşalım. Bir daha 15 Temmuz gibi kalkışmalara fırsat vermeyelim. Terörle mücadele ediyoruz 40 yılı aşkın süredir. PKK- DHKPC, örgütleriyle mücadele ediyoruz. Karadeniz bölgesinde de 5 yıldır mücadele ediyoruz. Bakın bu sabah hepiniz biliyorsunuz bu PKK terör örgütünün Trabzon merkez, Giresun, Gümüşhane hattında ortaya koyduğu terör eylemlerini planlayan, sözde Karadeniz Sorumlusu, Alçak terörist ve yanındaki terörist Gümüşhane sınırlarındaki operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Artık Giresun’da geçtiğimiz hafta 2 terörist daha ölü ele geçirildi. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, kamudaki bütün görevlilerimle birlikte bu terörle mücadeleyi bölgemizde etkin şekilde sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle bunların kökünü kazıdık noktaya geldik. Eren Bülbül evladımız, Ferhat Başçavuşumuzun, kanlarını yerde bırakmadık. İnşallah geri kalanları da temizleyeceğiz. Huzur içinde bölgemizde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.  15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında Ortahisar İlçesi Öğretmenevi önünde toplananlar ellerinde Türk bayrakları eşliğinde mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde etkinliğin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, daire amirleri ve vatandaş katıldı.  

UĞUR IŞILAK -BÜYÜLEDİ 

Yürüyüşün ardından sanatçı Uğur Işılak bir konser verirken etkinlikler gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek.  Meydan Parkında biten yürüyüşün ardından burada kurulan alanda Uğur Işılak konseri verildi.  konsere Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Trabzon Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Burada ki etkinliğe muhalefetten her hangi bir ismin katılmaması ise dikkat çekti.  Konserin ardından Trabzon Valisi Yavuz, Uğur Işılak’a plaket verdi.  

GÜNNAR: HAYDİ TÜRKİYE ŞİMDİ MEYDANLAR SENİNDİR

Konserin ardından program protokol konuşmaları ile devam etti. Programda ilk olarak konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Haydi Türkiye şimdi meydanlar senindir. Tanklar tüfekler gelsede bu millete hiç kimse hiç bir şey yapamaz. 15 Temmuz gecesi ve günlerinde sizin temsilciniz oylarınızla seçilmiş kardeşlerinizden birisi olarak şu sözü canı gönülden söyledim ve arkadaşlarımızla söyledik. Geleceğimiz dim dik ayakta durmaktadır. Allah sizlerden razı olsun. Gençlerimizin, ağabeylerimizin, annelerimizin yardımcısı olsun. Yeniden o geceyi zafer bayramı gibi tekrar bütün Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da kutluyoruz. Trabzon Valimize, ekip arkadaşlarımıza, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Ortahisar Belediye Başkanımıza, huzurlarınızda milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. 24 Haziran’da milletimiz hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün dünyaya aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi demokrasi dersi verdi. Biz şimdi geleceğimiz parlak olsun diye mücadele edeceğiz. Askerimizle polisimizle, memurumuzla, toplumun her kademesindeki tüm insanımızla birlikte artık biz bütün Dünyaya şunu söyleyelim: “Biz aziz Türk Milletiyiz, artık hiç kimse bizi bir daha böyle zor durumlara sokamayacak. Azıcık daha canımızı sıkarsanız, biz Afrin’e, Kandil’e daha ileri gideriz. Gerekirse Avrupa’ya rest çekeriz” dedi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: TARİHTEKİ GİBİ YAŞADIK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise,  “Şehitlerimizin mekanlarının cennet olması temennisiyle 15 Temmuz 2016’yı tarihteki gibi yaşadık. Yemen çöllerinde dedelerimiz nasıl Allah için can verdiyse, Suriye çöllerinde aynı istiklali savunmuş ve muhafaza ettiyse, Sarıkamış’ta 120 bin vatan evladı dedemiz gözünü kırpmadan şehadete yürüdüyse, Çanakkale’de bu aziz milletin evlatları bir an bile tereddüt etmeden İstiklal’ı, namusu, haysiyeti devleti ve bayrağı için can vermişler. İstiklal Harbinde yine gözünü kırpmadan can verdi. İşte 2016’nın temmuzunda da gözünü kırpmadan aynı şekilde şehadete yürüdü. Bunları hatırlayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Çok çok çalışacağız” dedi.

AYVAZOĞLU: HEPİMİZ TARİH KİTAPLARINDAN OKUDUK

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Bugüne kadar Türkiye’nin üzerinde oynanan bütün oyunların karşısında, nasıl bir cesaret sergilediğimizi hepimiz tarih kitaplarından okuduk. Bir çoğumuz yaşı gereği darbe nedir bilmedi. Ama bu acı tecrübeyi bize yaşattılar. Eğer o gün bu hain planı başarsaydılar, bugün hiç birimiz burada olmayacaktı. Bir çoğumuz mezarda, bir çoğumuz hapiste olacaktı. Dünya liderleri, televizyonlara çıkıp pişkin şekilde kınayacaklardı. Nasıl ki soruları çalıp, dünden bu güne hayatımızın bir çok karesinde bizi aldattılarsa, umutlarımızı hayallerimizi tarihimizi çalacaklardı. Biz bunun karşısında seyirci olmak zorunda kalacaktık. Ama biz seyirci olmayı değil, kahraman olmayı seçtik. Kahraman olmak için ölümü göze alarak sahalara indik” dedi.

BALTA: KAHRAMANLIK DESTANINI YENİDEN YAZDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Bu ülke kahramanlık destanını yeniden yazdı. Buradan Trabzon meydanından, Allah’ın bizlere birlik ver, beraberlik ver, kardeşlik ver. Bizden sonra gelecek vatan millet bayram sevdasıyla yoğrulmuş nesiller nasip et diyorum” dedi.  Balta'nın konuşmasının ardından Trabzon Meydanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki konuşması canlı olarak verildi.