Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Karıştı ,İşte O Anlar 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün ki Oturumla devam etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 4 maddenin görüşüldüğü Belediye Meclisi, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve Beşikdüzü Meclis Üyelerinin tartışmasına sahne oldu. Beşikdüzü Merkez ve Mahalleleri revizyon + ilave nazım İmar Planına yapılan itirazların müzakere edildiği maddede söz alan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun daha önce bu plana ‘Hayır’ oyu veren CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, CHP üye Ali Fikri Cinel ve AK Partili üye Türkay Güdü’yü hedefe koyması tartışmanın fitilini ateşledi. 

MÜNFERİT MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Bıçakçıoğlu , “Büyükşehir olduktan sonra malum, hem 100 binlik, hem 50 binlik, hem 5 binlik planlar üzerinde çalışma yapıyoruz. Biz biraz aceleci davrandık Beşikdüzü’nü öne çektirdik. Plancılarla gittik görüştük, beraber çalıştık. Beşikdüzü’nün büyükşehir olmadan önce ki planlarında, meri imar planında nüfus 130 bin gözüküyor. Mevcut imar planımızın tamamını kullanırsak Beşikdüzü’nde 130 bin kişilik imar planı var. Şuan ki plana göre bu 75 bin kişiye düşüyor. Bunun belli oranlarda kriterleri var. Eğitim alanı, sağlık alanı, yeşil alan konmak zorunda. Birinci konu bu.

 2.ci Konu Büyükşehir Yasasından önce Beşikdüzü’nde 2 tane belde vardı. Oğuz ve Yeşilköy Beldesi. Bu 5 binlik planda Oğuz ve Yeşilköy Beldesinde santim değişiklik olmadı. Bu belde planları 2005 yılında İller Bankası tarafından krediyle beraber yaptırılmış o Belde Belediyelerince onaylanmış paftalar Büyükşehir ve Beşikdüzü Beldesinde var. Hiçbir değişiklik yapılmadı. Tekrar başka konu, Beşikdüzü’ne 781 adet itiraz oldu. Bunun 80 tanesi Yeşilköy Beldesi 40-50 tanesi Oğuz Beldesinde. Burada yapmış olduğumuz tutanak itiraz sahiplerine gönderildi. O tutanakta Sayın Cahit Erdem’in, Ali Fikri Cinel’in, Türkay Güdü’nün ret oyu verdiği yazmakta. bunu halkın karşısına geçip benim vicdanım rahat ben mecliste bu planlara ret oyu verdim demek bir yerde suiistimal. İyi niyeti temsil etmiyor bu düşünce tarzı. Burada alınan her bir kararda biz AK Parti ve Beşikdüzü’nün Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak sorumluluğumuz var. Müdahale ediyoruz. Tartışıyoruz.

BELEDİYE OLARAK 15 TANE YERE İTİRA ETTİM

Belediye olarak 15 tane yere itiraz ettim. Maalesef komisyonumuz haklı gerekçeyle.. Ben 1 kişiyim. Komisyonda 5 kişi var. Plancılar var. İhaleyi yapan şirketin elemanlarıyla tartışıyoruz. İkna oluyorum veya olmuyorum. Komisyondan gelene rıza göstermek zorundayım. Beşikdüzü Merkezde spekülasyonlara sebebiyet veriliyor. Bu anlaşılsın. Modern bir ilçede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir daireye bir kapalı otopark getiriyor mu? Getiriyor. Beşikdüzü’nde 100 metre arsas olanlar nasıl otopark yapacak. Demek ki birleşecek. Toplulaştırma olacak. Veya kentsel dönüşüm olacak. Ondan sonra bina yapacak. Burada 18 uygulaması yapılarak münferit mağduriyetler giderilecek. Bizim Beşikdüzü belediyesi tarafından bizden önce yapılmış belediyeler tarafından 18 uygulamasının geçildiği bölgeye dokunulmadı. Çok nadir olmuştur” dedi.

CHP'Lİ CAHİT ERDEM ;TOPLU GÖRÜŞÜYORUZ

Bunun üzerine Cahit Erdem ise, “Burada itirazlar görüşülürken, usul olarak toplu görüşmüyoruz. Parsel parsel görüşüyoruz. Bazı parsellere evet, bazı parsellere hayır diyeceğimiz konular var. Bundan dolayı Bire bir görüşüyoruz. Orada karar veriyoruz. Aslında revizyonun genelinde böyle yapmamız gerekiyordu. Onun için o oyu kullandım. O öyle değil bu böyle değil. Gelecek buraya parsel parsel bakacağız ona göre oyumuzu vereceğiz. Sokakta konuşulan şeyleri buralara taşımanın anlamı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

CİNEL ;OLAY KİŞİSELLEŞTİRİLDİ

Cinel ise, “Orhan Başkan olayı biraz kişiselleştirdi. Burada parti ayağı, “biz burada ret oyu vermişiz. Kamuoyunda vicdanım rahat diyormuşuz” Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir duyum aldıysa yanlış aldı, hiç almadıysa yalan konuşuyor Beşikdüzü Belediyesinde yaptığımız büyük projelerde hepsinde oy birliği ile verdik. Yaptığımız itirazlarda öyle inceleyelim ki büyükşehirden geri dönmesin, veya mahkemede dönmesin. Bu planlamada önümüze bir takım şeyler geldi. 18 madde uygulanan bütün alanlar insanların aşam alanları.. Kendisiyle bu görüşüldü. Daha sonra bu hale geldi. Burada bizi suçlaması beni üzmüştür.. Böyle bir suçlamaya müstahak olmadığımı biliyorum” diye konuştu.

TURGAY GÜDÜ; KÖYDE OTOGARIN NE İŞİ VAR

Güdü ise, “Hayır oyu verdim. Yeşilköy Belediyesi, Beşikdüzü’nün uhdesine geçtikten sonra Yeşilköy Belediyesinin 1/1000 uygulamasını yapan o zaman ki belediye başkanı askıya çıkmadığı için, hiç kimsenin haberi yok. Köyde otogar yapılır mı? Onun yapmış olduğu yanlışları, otogar diye koyduğu yanlışları bizim Belediye Başkanımız alsın, otogarın ne işi var deyip müdahale edebilseydi o insanların itirazları kabul edilebilseydi ben vicdani olarak buna evet derdim” dedi. Bunun üzerine Başkan Bıçakçıoğlu, “Oğuz ve Yeşilköy Belediyelerinin meri planlarını, bizden önce ki planlarında kalem oynamamıştır.  O gelen kağıtları sağda solda gösterip vicdanen rahatız demişsiniz. O Gelen kağıtları sağda solda gösterip vicdanen rahatım dediniz Türkay bey” dedi. Güdü ise, “Ben kimseye kağıt göstermedim. Gösterdiysem şerefsizim.. Eğer gösterdin diyorsan, göstermiş olan şerefsizdir. Sende sözünün arkasında dur. Hayatımda yalan yoktur” ifadelerini kullandı. Yaşanan bu tartışma sonrasında Başkan Kınalı, tartışmanın daha da büyümemesi için meclise kısa süreliğine ara verdi.