Tası tarağı toplayıp, Beşikdüzü’nü terk etsinler

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Beşikdüzü Belediye Başkanı Uzun, Şehit Erdal Kurtoğlu Parkının olduğu alana yatırımcı istemedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünki oturumunda Beşikdüzü’nde Belediye Meclisi kararıyla satılan Köy Enstitüsü ve Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanının daraltılması gündem oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen oturumda söz alan Beşikdüzü İlçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun “Bu otel ve park olayı Beşikdüzü insanlarını canından bıktırdı. Çeşitli mahkemeler almış başını gidiyor. Biz istiyoruz ki bu insanlar tası tarağı toplayıp, Beşikdüzü’nü terk etsinler. Beşikdüzü’nün hayrına olan budur.” dedi.
UZUN “TASI TARAĞI TOPLAYIP, BEŞİKDÜZÜ’NÜ TERK ETSİNLER”
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun “Bu otel ve park olayı Beşikdüzü insanlarını canından bıktırdı. Maalesef Beşikdüzü halkı Best Otel ve Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı dediğinde isyan edip, ayaklanır hale geldi. Zaman zaman bu konu yine meclise gelecek ve biz bu işten sıyrılmak isteyeceğiz. Çeşitli mahkemeler almış başını gidiyor. Biz yapılacak binaların 10.50 sınırından 6.50 çekilmesi istedik. Ama biz istiyoruz ki bu insanlar tası tarağı toplayıp, Beşikdüzü’nü terk etsinler. Beşikdüzü’nün hayrına olan budur. 
FAİZ “BEŞİKDÜZÜLÜLER PARK OLARAK KULLANMAK İSTİYOR”
Konuyla ilgili söz alan bir diğer isim İYİ Parti Beşikdüzü Meclis Üyesi Serkan Faiz  “Şehit Erdal Kurtoğlu ve Köy Enstitüsü parkının ‘usulsüz satış, rant ve şahıs menfaati’ iddiasıyla açılan davada mahkeme  ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıkardı. Bu alan mahkemelik bir alan. Beşikdüzü’ne 24 katlı otel kararı çıktı. Biz Beşikdüzü halkı olarak Best Otel’in yanına 24 katlı binalar yapılmasını istemiyoruz. Mahkeme halen sürüyor inşallah Beşikdüzü halkının lehin sonuçlanır. Biz park olarak kullanmak istiyoruz” dedi. 
ÇÖMLEKÇİDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI DARALTILACAK MI?
Meclisin dünkü oturumunda gündem olan bir diğer konuda Çömlekçi’de arap saçına dönen Kentsel Dönüşüm Projesi konusu oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresince (TOKİ) sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili meclise Çömlekçi’de Kentsel Dönüşüm Alanının daraltılması önerisi geldi. 

l