Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rıvzı Hassen ve Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. 
İki ülke ilişkilerinin ele alındığı ziyarette konuşan Vali Ustaoğlu, “Sizleri ilimizde misafir etmekten dolayı memnuniyetlerimi ifade etmek istiyorum. Trabzon bölgenin ticarî ve kültürel anlamda en önemli çekim merkezdir. Trabzon’un kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini Sri Lanka vatandaşlarıyla da paylaşmak isteriz. İki ülke arasında yapılan karşılıklı ziyaretler, ilişkilerin her alanda gelişmesine önemli katkı sağlıyor. İlimizi ziyaret etmeniz bu anlamda önemli bir adımdır. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“TRABZON’UN KÜLTÜRÜNÜ SRİ LANKA’YA TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rıvzı Hassen ise, “Sri Lanka için Trabzon çok önemli bir şehirdir. Trabzon ve Sri Lanka ortaklığını önemsiyoruz. Trabzon, Sri Lanka’da çok popüler, bizim için değer taşıyor. Trabzon’da çok güzel değişiklikler oldu, birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Türkiye, kültürel anlamda çok gelişmiş bir ülkedir. Trabzon’un kültürünü de Sri Lanka’ya taşımak istiyoruz. Biz bunun için buradayız. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.