Siirt Jandarma Komutanlığı Bordo - Mavi Oldu 

Haber:Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com

 Ortahisar Belediyesinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yarın Çarşamba günü Siirt’te yapacağı Hamsi Festivali için Trabzon Basını Siirt’e akın etti.

Siirt Valisi Trabzon Vakfıkebirli Ali Faik Atık’ın Festival için Trabzon’dan Siirt’e gelen misafirleri bir an olsun dahi yalnız bırakmadı.
Siirt’in tarihi ve Turistik yerlerini beraberinde Belediye Başkanı vekili ve Alay komutanı İle birlikte gezdiren vali Atik çay molası İçin Dadaş Jandarma Komanda Tugay komutanlığında çay molası verdik . Çay molası sırasında Trabzon’dan gelen Misafirlere Birlikte Askerlerin selamlamadık ve akabinde ise Ortahisar Belediye personelleri tarafından Tüm Askerlere Bordo Mavi kaşkol takmaları çok hoş görüntülere sahne oldu. Şehit Ailelerininde iştirak ettiği çay sohbetinde Birlikte görevli Asker tarafından Şehitler için Kur’an tilaveti okuması herkesi duygulandırdı. 

BOTAN VADİSİ'NDE KEMENÇE EŞLİĞİNDE HORON 
Hamsi festivaline katılmak için Siirt'e gelen yaklaşık 200 Trabzonlu, bir dönem şiddetli çatışmaların yaşandığı ancak başarılı operasyonlarla huzur ve güvenin sağlandığı Botan Vadisi'nde, kemençe eşliğinde horon tepti. Botan Vadisi manzarasına hayran kaldıklarını belirten Trabzonlular, "Bu manzara eşliğinde horon tepmek bir hayli zevkliydi. Buralar görülmeye değer yerlerdir. Bizler ilk defa geliyoruz ancak gördüğümüz ilgi ve alaka bizleri son derece memnun etti. Botan Vadisi'ni haberlerde veya televizyonlarda görüyorduk ama şimdi canlı bir şekilde görüyoruz, bu bizleri son derece mutlu etti. Siirt’te Botan Vadisi dağlarında herhalde ilk defa kemençe sesleri yankılandı ve ilk defa horon tepildi. Biz horon oynarken bir diğer taraftan ise davullar çaldı kardeşlik böyle olsa gerek" diye konuştu. 
BOTAN VADİSİ'NE ŞARKI YAZDI
Trabzon’dan kemençesi ile birlikte Siirt'e gelen Enver Turan (63), kemençe eşliğinde Botan Vadisi'nde şarkı söyleyip horon tepti. Botan Vadisi'nde kemençe eşliğinde şarkı söyleyip, horon tepmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Turan, "Ben Trabzon’da çocuklarımın işlettiği özel bir işyerinde zamanımı geçiriyorum. Siirt’te hamsi festivalinin düzenleneceğini duydum ve bana gelen daveti geri çevirmeden Siirt’e geldim, çok da iyi yaptım, mutluyum. Bir zamanlar burada çatışmalar yaşanıyordu. Şimdi ise buralara huzur hakim, bizler de burada kemençe çaldık ve Botan Vadisi'ne daha önce yazdığım şarkıyı bu dağlara bakarak söyledim, çok mutluyum" diye konuştu.