Şehit Acısı Sürmene'ye Düştü 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

İstanbul Beyazıt'ta bu sabah şiddetli patlama oldu.Patlamada Ölen 7 Polisten Birisi Trabzon Sürmene Birlik Mahallesinden Adnan Oğlu Gökan Topçu . Şehit Polis Gökan Topçu Eski Otel Kalfa Sahiplerinden İsmail Cengiz'inde Torunu idi. İsmail Cegiz'in Kızının Oğlu Olan Şehit Polis Gökan Topçu İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde yeni Polisti. 

Sürmeneli Şehit Polis Gökan Topçu ve Arkadaşları İçin Yarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde saat 11.30 'da resmi Tören Yapılacak daha sonra Şehidmiz Gökan Topçu İstanbul Karadeniz Mahallesine Götürülerek Hasta Babasından helallik Alındıktan sonra Aynı yerde Olan Camiide Öğle Namazına Müteakip Kılınacak Cenaze namazından Sonra Edirnekapı Şehitliğinde defnedilecektir. 

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN 
Tüm Şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum ,Trabzon Sürmene Birlik Mahallemizden Olan Kadir Oğlu Gökan Topçu Kardşimize Allah'tan Rahmet Ailesine Sevenlerine ve Trabzon Sürmene ve Türk Halkına Baş sağlığı diliyorum Allah Sabırlar versin diyorum . Üstün Terör Mihrakalrı u nutmasınlarki Türk Ulusu Boyun Eğecek kavim değildir Vatanımızın her karış toprağı için kan vermeye can vermeye devam etsekte bu vatanı tek fert kalan dek savunacağız kimseye hain emellerini bu ülke üzerinde geçekleştirtmeyeceğiz dedi. Üstün Acımız Büyük 7 Polismiz 5 vatandaşımızın hun harca öldürülmesi bizleri derinden yaralamıştır dedi. 
 
İstanbul Beyazıt'ta bu sabah şiddetli patlama oldu. İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamada 7'si polis 11 kişi hayatını kaybetti. 

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ...

Şehit olan 7 polisten 6'sının kimliği belli oldu. Çevik Kuvvet, Emrah Pekdoğan, Gökhan Topçu, Duha Peker, Ramazan Kırboğa, Kadir Cihan Karagözlü ve Yaşar Özlem isimli polislerin saldırıda şehit olduğunu açıkladı.

vezneciler patlamaPatlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

BOMBANIN YARATTIĞI TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.     

POLİSLERİN NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLADI

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.