Devlet olarak her türlü terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi meclis kürsüsünden anlatırken Sayın Bakanımıza karşı yapılan saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Terörün destekçileri, terör yandaşları ve terörden siyasi çıkar sağlayanlar teröristlerle aynı kefededir. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gece gündüz demeden kah Ağrı'da kah Şırnak'ta, gidilemez denilen her yerde terörü bitirme noktasına getirdi. 
Bu başarıyı hazmedemeyenler Sayın Bakanımıza karşı her türlü kara propagandayı yürütüyorlar. Fakat ne yaparsa yapsınlar onlar asla başarılı olamayacaklar. Çünkü milletimiz her şeyi net bir şekilde görmekte, kim terörün yandaşı kim terörün karşısında bunu çok iyi bilmektedir. 

Burada bizleri endişeye düşüren en büyük durum ise; Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün bu gelişmelere karşı sessizliğini korumasıdır. HDP'ye şirin gözükebilmek adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya karşı onlar da bir cephe açmıştır. Mecliste gerekli gereksiz her konuda açıklamalar yapan CHP Trabzon Milletvekili Sayın Ahmet Kaya'nın PKK'lı teröristlere karşı, sırtını kandile yaslayan HDP'ye karşı iki çift kelam bile edememiş olması da Trabzon için bir utançtır. Sayın Kaya'yı söz de değil özde Trabzonlu olmaya davet ediyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun terörle mücadele azmine destek olmak varken sessiz kalarak HDP'ye şirin gözükme çabalarını Trabzonlular asla unutmayacaktır. 
Milliyetçiliği ve vatanseverliğiyle haklı gurur yaşayan, Türkiye'de HDP'nin temsilciliğinin bulunmadığı tek il olan Trabzon şehri soysuzlara karşı verdiği mücadelede İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun yanındadır.