Rahmi Üstün; İstihdam ve Turizm Alanında Örnek Şehir Olacağız 
Cumhur İttifakı Ak Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı 31 Mart Yerel seçimlerine saatler kala Sürmene halkına seslendi. Üstün Sürmeneli Hemşehrilerine seslenişinde şu noktalara dikkat çekti. Rahmi Üstün'ün dikkat çektiği ana başlıklar şunlar. 

RAHMİ ÜSTÜN ;

Çok Değerli Sürmeneli Hemşerilerim;
31 Mart 2019’da yapılacak olan seçimlere ramak kala huzurlarınızdayız. Gece, gündüz kar kış demeden, saate bakmadan her ihtiyaç duyulduğunda bu görev limanının hizmetkarı olduk. Babadan kalma siyasi tecrübemize, Sürmene’de sahibi olduğum özel çay fabrikasında (SÜR ÇAYSAN)’da verdiğimiz hizmetle Sürmene’nin tamamını tanımaya vesile olduk. Günler günleri kovaladı, yıllar yılları. Kendimizi Ak parti çatısı altına hizmet etme yarışında bulduk. 2014 seçimlerinde güzel Sürmene’nin güzel ve onurlu insanları tarafından belediye başkanı seçildik. Sürmene’ye ne yaptıysak beraber yaptık, bundan böyle ne yapacaksak beraber yapacağız. Dün geride kalan gündür. Düne ait eserlerimiz ortada. Sürmene’nin adeta temellerini attık. Her köşesine dokunduk. Adam kayırmadık. Kimseye üstten bakmadık. Herkesin nezih kalbine dokunduk. Devlet millet dengesini gözeterek, sizden biri olarak en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık. Bütün bunları yaparken İktidara verdiğiniz desteğin gücünden ilham alarak yaptık. Ondan daha değerlisi olan sizden aldığımız duaydı. İçinizde taşıdığınız heyecanı ve erdemi biliyoruz. Size layık olmak için daha çok çalışacağız. Vizyonumuz ve misyonumuz Sürmene’yi bambaşka noktalara taşımaktır.
Değerli Sürmeneli Hemşerilerim.
Dün zamanın içinden mevzisine çekilen bir geçmiş, yarın ise umutların, yeni şeyler söylemenin zamanı. Bildiğiniz gibi Cumhur ittifakı kapsamında AKP-MHP bileşkesinde yeniden aday gösterildik. Sizlerin teveccühüne layık olabilmek için, beş yıllık belediye tecrübesi ile beraber, açıklamış olduğumuz her projeyi finale taşıyacağız. Halkın gündemini biliyoruz. Bütün konularda mahiriz. Sürmene’yi hem istihdam acısından, hem turizm acısından örnek bir şehir, yaşanılabilir en güzide ilçe haline getireceğiz. Yalan vaat yapmayacağız, maceraya girmeyeceğiz. Sürmene’nin en yüksek mahallesinde oturan vatandaşla, yalıda oturana kadar herkesi aynı samimiyetle kucaklayacağız. Ayrımcılık yapmayacağız. Daha evvel biz yaptık, daha fazlasını yine biz yapacağız. 
Değerli Sürmeneli Hemşerilerim
Demokrasiye olan inancımız gereği sürmene ilk defa çok renkli bir seçim yaşıyoruz. Birçok partiden aday arkadaşlarımız kendi plan ve programlarını açıklıyorlar. Diğer arkadaşların hepsine başarılar dileriz. Sizin sağduyunuz en iyisini ayırt edecek, farklı olanı fark edecek ve Sürmene’nin geleceğini ehline teslim edecektir. Sürmeneli büyük düşünür, Sürmeneli liyakat sahibini sezer ve temsil kabiliyetini sandığa yansıtır. Sizlerin bize verdiği desteği, iktidarın bize verdiği güçle pekiştirerek muazzam bir enerji açığa çıkaracağız. Modern bir şehri, Küçükdere’den Çampurnu tüneline kadar, En uçta Kahraman köyünden, Baştımar sahiline kadar bütün mahalleleri, yeni seçilecek muhtar adaylarımız ile beraber tüm sorunları ortak aklın gereği çözümlerle refaha kavuşturacağız. Emin olun ki bu dönem Sürmene için altın sayfa olarak tarihe yazılacaktır. Bütün bu duygular içinde değerli Sürmeneli hemşerilerimi Cumhur İttifak kapsamında güçlü Sürmene için birlik beraberliğe davet ediyorum. Değerli hemşerilerime saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanetsiniz. 
Cumhur İttifakı Sürmene Belediye Başkan Adayı
Rahmi ÜSTÜN