Değerli Trabzon halkı,
ülkemizde birçok ile göre daha iyi durumda olduğumuz ve vaka sayımızın nispeten biraz daha düşük olduğu doğru ancak maalesef bu durum bizi rehavete sokmamalı ve titizlikle almamız gereken önlemleri almaktan bizleri alıkoymamalı.

Durum çok ciddi, çok ciddi bir hastalıkla karşı karşıyayız, bunu asla unutmayalım. Maalesef sizlerinde haberdar olduğu gibi bugün bir vatandaşımız daha yoğun bakımda hayatını kaybetti, kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Hastanemiz yoğun bakımlarında aşırı bir yoğunluk olmamasına, personelimizin elinden gelenin en iyisini yapmasına, bu hastalık için önerilen tüm tedavilerin kullanılmasına rağmen bu ölüm gerçekleşti. Her ölüm haberi gibi buda bizler için bir ibrettir. Kendimizi, ailemizi, büyüklerimizi, çocuklarımızı, çevremizi ve tüm sevdiklerimizi korumamız için evden çıkmamamız gerektiğini hepimize birkez daha ve çok acı şekilde anlatan bir vefat haberidir bu.

En azından 14 gün hiç istisnasız evlerimizde kalmalıyız, 14 günde merak etmeyin evde durarak hiç kimse birşey kaybetmez, kaybedilen hiçbirşey de kaybedilen bir candan değerli olamaz.

Sizleri, tüm sevgili Trabzonlu hemşehrilerimi evde kalmaya ve bizlere destek olmaya birkez daha davet ediyorum.

Allah CC milletimizi korusun