Toplantıda Kültür, Çevre ve Spor Komisyonu’ndan gelen Trabzon ve Türk futboluna sayısız hizmetleri olan efsane teknik direktör ve futbolcu Özkan Sümer’in isminin Şenol Güneş Spor Kompleksi önünde hali hazırda bulunan yola verilmesiyle ilgili AK Parti, CHP,  İyi Parti ve MHP gruplarının verdiği ortak önerge oybirliğiyle kabul edilerek Ortahisar ilçe sınırları içinde yer alan yolun isminin değiştirilmesiyle ilgili yetkisinden dolayı öneri karar şeklinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığı’na gönderildi.


Konuyla ilgili önergeyi okuyan Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu’nun CHP’li üyesi Ömer Dayı Akyazı’da Akçaabat Konak Caddesi isimli yola Özkan Sümer adının verilmesine ilişkin CHP, AK Parti, MHP ve İyi Parti grubunun vermiş olduğu ortak önergenin Kültür, Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’nda görüşülerek oybirliğiyle kabul edildiğini söyledi. Komisyonda kabul edilen madde Ortahisar Belediye Meclisi’nde de görüşülerek oybirliğiyle kabul edilerek Ortahisar sınırları içinde yer alan yolun isminin değiştirilmesiyle ilgili yetkisinden dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na öneri karar şeklinde sunuldu.


ÜÇÜNCÜ ETAP 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN ASKIYA ÇIKTI
Mecliste söz alan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İmar ve Şehircilik Komisyonu üyesi Mustafa Dinçer Ortahisar ilçesi batı bölgesi 3. Etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planının askıya çıkarıldığını dile getirerek, itirazda bulunmak isteyen vatandaşların 29/01/2021 tarihine kadar itirazlarını yazılı olarak İmar Komisyonu’na bildirebileceğini kaydetti. Dinçer, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Ortahisar ilçesi batı bölgesi, yani 3. etap Karşıyaka Vadisi batısında yer alan Karşıyaka, 1 ve 2 Nolu Beşirli, Akyazı, Yeşilova ve Gürbulak vadilerini kapsayan kısımla ilgili olarak 1/1000 imar planlama süreci askıya çıkarıldı. 31 Aralık 2021 tarihiyle itibarıyla askımız başladı. 29/01/2021 günü akşam saatlerine kadar vatandaşlarımız itiraz etme haklarını kullanabilecekler. Diğer yandan pandemi sürecini de dikkate alarak doğu bölgesi için de yaptığımız revizyonlarla ilgili vatandaşlarımız mahalle, ada ve parsel numarasıyla beraber yarından itibaren belediyemizin web sitesinden imar durumlarını belediyemize gelmeden de inceleyebileceklerdir. Dileceklerini yazılı olarak İmar Müdürlüğümüze verebileceklerdir.