Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama törenine, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, TRÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Yazıcı, üniversitenin akademik ve idari personelleri, emekli öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Aşıkkutlu, öğretmenlik mesleğinin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğuna değinerek, “Hiç şüphesiz dünyanın en eski, kutsal ve onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlik, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında birinci derecede önemli bir role sahiptir. Bin bir meşşakkatle, yılmadan, yorulmadan, yüreğinde taşıdığı sevgiyle çocuklarımıza iyiyi, doğruyu ve güzeli öğreten, öğrettikleri bilgilerle onlara ışık tutan, söz ve davranışlarıyla rol model ve rehber olan, kısaca ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenlerimiz, dünyanın dört bir köşesinde çok kutsal ve hayati bir görevi icra etmektedirler” dedi.
 
Konuşmasının devamında Rektör Aşıkkutlu, ülkemizin uluslararası alanda daha güçlü olabilmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin iyi yetişmiş insan gücüne bağlı olduğunu vurgulayarak,
“Ülkemizin uluslararası alanda daha güçlü olabilmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi, hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin nitelikli bir eğitim alması ve eğitim hizmetlerinin kalitesinin her aşamada yükseltilmesiyle mümkün olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünen, araştıran, üreten, çağın gerek ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, donanımlı, açık fikirli, kişilikli, öz güvenli, vatanını ve milletini seven, maddi ve manevi değerlerini benimsemiş bireyler olarak yetiştirmek, öğretmenlerimizin olduğu kadar hepimizin ortak sorumluluğudur” şeklinde konuştu.
Rektör Aşıkkutlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımızın dört bir yanında gerektiğinde her türlü zorluğa katlanarak ve fedakârlık göstererek yarınlarımızın teminatı olan genç nesillerimizi en iyi şekilde eğiten ve öğreten tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adayı sevgili öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bu vesile ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile Aybüke ve Necmeddin öğretmenlerimizin şahsında, görevleri başında şehit olmuş öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta kalanlara da sağlık ve mutluluk üzere bereketli ömürler diliyorum.”
Piyano eşliğinde müzik dinletisi ve video gösterimi ile devam eden kutlama töreni, üniversitede 25. hizmet yılını dolduran akademik ve idari personellere Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından teşekkür plaketi takdim edilmesi ile son buldu.