NİHAT BİRİNCİ 

İSTANBUL'A YAZIK OLDU!!
İç İşleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu; Pkk'ya yardım ve yataklık yapmalarından dolayı Diyarbakır, Van ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atadı..
Süleyman Beye, her zaman olduğu gibi bu meselede de Türk Milletinden ve Türk Devletinden yana tavır aldığı için minnet ve şükranlarımı sunuyorum..

Bugün; bu operasyon yapıldıktan hemen sonra, Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklama ile bizleri yanıltmadığını göstermiştir..
İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oyları ile seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teammüllerle izah edilemez.. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez'' diyor İmamoğlu.. Aslında İmamoğlu bu açıklaması ile şunları söylüyor; ''Pkk'nın belediyelerde yuvalanmasına ve belediyelerin Pkk'ya her türlü yardımı yapmasına devlet karışmasın'' diyor..

Mahalli seçimlerden önce; ''bu İmamoğlu Demirtaş'la yol arkadaşıdır'' dedik dinletemedik.. ''Pkk'nın desteği arkasındadır'' dedik anlatamadık.. Özellikle Trabzonlu hemşehrilerimi uyarma adına; ''Bu uşak bizim olmaktan çıkmış başkalarının uşağı olmuştur'' dedik (bu sözlerimden dolayı hakkımda soruşturma açtırdı) kavratamadık.. O dönem bu konu ile ilgili birçok yazı yazdık ama maalesef İstanbul'a yazık edilmenin önüne geçemedik..
Nihat Birinci