MHP Trabzon Milletvekili Nihat Birinci Kadir Gecesi Mesajı Yayınladı. MHP'li Birinci'nin mesajı şöyle; 
“Dünyanın dört bir yanında akan kan ve gözyaşı, mavi gezegenin rengini kızıla boyuyor. Milyonlarca insan ana kucağı yurtlarını, baba ocağı evlerini arkalarında bırakarak hicret ediyor… Açlık ve susuzluk tehlikesi, geri kalmış coğrafyaları çepeçevre kuşatmış durumda.
Sınır tanımayan aç gözlülüğün ve bir türlü azalmayan hırsların sebep olduğu sınır tanımayan dertler bir asit yağmuru gibi üstümüze yağıyor… Mutlu bir azınlığın dışında tüm insanlığın hayatını zindana çeviren sıkıntılar, sadece dünyamızın geleceğini tehdit etmekle kalmıyor; barış, kardeşlik, adalet, ahlak ve umut gibi evrensel değerlerde de büyük erozyona yol açıyor…
İnsanlık ailesinin kadim ve onurlu bir parçası olan milletimiz ve cennet vatanımız Türkiye de, tüm dünyayı kuşatan sorunlar, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve terör belasından nasibini fazlasıyla alıyor. Son dönemde neredeyse şehitsiz günümüz geçmiyor.
Böylesine karanlık bir ortamda tüm insanlık, iki cihan güneşi Peygamber Efendimizin 1400 yıl öncesinden bugünleri ve gelecek tüm zamanları aydınlatan mesajlarına her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyor.
Dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren Kur'an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin inmeye başladığı, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen Efendimize peygamberlik görevinin verildiği Kadir Gecesi’nin, aydınlık yarınların müjdecisi olmasını ümit ediyorum.
Kur’an-ı Kerim’de, ‘İçinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen bu kutlu gecenin, ıstıraplar içerisinde kıvranan ve bir çıkış yolu arayan tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik, adalet ve merhamet getirmesini temenni ediyorum.
Bu vesileyle vatan, millet, din ve devlet uğrunda can veren tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, aziz Türk milletine başsağlığı diliyorum.”